CHP 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

"İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapılan kurultayda 1368 delege, yeni genel başkanı ve parti yönetimini belirleyecek.

Başkan Dural'dan Başkan Dökmeci'ye hayırlı olsun ziyareti... Başkan Dural'dan Başkan Dökmeci'ye hayırlı olsun ziyareti...

Kurultay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Sonraki kurultayda aday olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir sonraki kurultayda yeni lideri alkışlayacağım." şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri geçtiğimiz günlerde " Benim bir adayı var tek sorunu görünür olmaması, bir dahaki genel kurulda onu uzaktan izleyeceğim." cümlesini akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan ittifaka değinen Kılıçdaroğlu "Güçlendirilmiş parlementer sistem için çalışmalar yaptık. İş, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Yolu doğru olanın yükü ağır olur, hançerle beraber yükümüz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık." genel başkanlık seçiminde 28 Mayıs seçimleri hakkında açıklama yaptı.