Külah, her aday için başarılar dilerken, üzücü bir durum olarak bazı adayların rakiplerinin adil yarışmadığını vurgulayarak açıklama yaptı. 

Külah, "1 MART YEREL SEÇİMİNE GİREN TÜM ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE!........                                                                                                                                                         
Seçimlere dört gün gibi çok kısa bir zaman kaldı. İlçemiz Devrek’ te  muhtarlıkların, siyasi partilerin seçim yarışındaki adayları, bulunduğu yöre için öngördüğü vizyonunu seçmeninin beğenisine sunarak tercih edilmek için yarışmaktadırlar. Her birine başarılar diliyorum.

Ne yazık ki bazı adaylarımızın da yerel basında ve sosyal medyada rakiplerinin geçmişi ile ilgili karalamaya varan olumsuz ve yersiz eleştiriler sergilediklerini üzülerek izliyoruz. Bu memleket hepimizin, kimse kimseyi ötekileştirmemeli, tarafları kutuplaştırma gayretine girmemeli. Seçim biter yeniden geçim derdi başlar, yine her birimiz birbirimizden destek almaya çalışırız. Daha iyi kent hayatı sürdürmeyi hayal ettiğimiz Devrek’ imizde seçimleri fırsat bilip çabamızı, marka şehir yapabilmek için kullanmalıyız. Geçmişe değil geleceğe odaklanmalı, dünü değil, bugünü ve yarınları konuşmalı, özgür irademizle oyumuzu kullanmalıyız.

Adalet ve hukukun üstünlüğünün yok sayıldığı, yüksek enflasyonun da etkisiyle ekonomik krizin hat safhada olduğu, piyasa dengelerinin bozulduğu tüm zorlukları hep birlikte yaşıyoruz. 

Bir olmaya, birlik olmaya, daha çok çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz.

Belediyemizin de açıklanan rakamların daha da üstünde borçlu olduğunu, hizmet için çözülmesi gereken sıkıntılarının olduğunu görebiliyoruz. 

Valilik bakımda! Valilik bakımda!

Belediyemizin yapısal sorunları olduğunun farkındayız.   

Belediyemizde kısa, orta, uzun vadeli stratejik planlamalara, hizmet için liyakatlı kadroları, insan kaynakları başta olmak üzere, ihtiyaçlara göre gelir gider dengesi iyi kurulmuş bütçesi ile iyileştirilmiş, verimli bir yönetim sistemine ihtiyaç vardır.  Belediyecilikte başlıca amacımız açıklığı, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği esas alan kurumsallaşmak, kurumsallaşmamın önünde her ne engel varsa kaldırmak öncelikli çabamız olmalıdır.

Sorun varsa çözüm de vardır, birlik olalım, yeter ki birbirimizin sesine kulak verelim. 

Çözülmesi gereken kentsel sorunlarımızın yanında beşeri ihtiyaçların da çok çok arttığı günümüzde kenttin tüm dinamiklerini kapsayıcı, ortak aklın ürünü akıllı şehir için çalışmaya, ortak aklı yönetecek, hiç kimseye husumet beslemeyecek lidere ihtiyacımız vardır. Kral seçmeyeceğiz, ortak aklı organize edecek, kendini değil, kentini düşünen bir belediye başkanı seçmek için sandığa gideceğiz.

Adaylarımızdan Devrek’ imizin geleceği için ihtiyaç duyulan, hazırlamış oldukları vizyon belgelerine odaklanmalarını diliyoruz.   

Yerel seçim sürecinin son günlerinin sağduyu içerisinde, geleceğin de örneğini oluşturacak düğün, bayram havasında kardeşçe geçirilmesi umuduyla tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Saygılarımla." şeklinde açıklama yaptı. 

İbrahim Yıldız

Devrek Haberleri