Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından Bartın ilinde planlanan "Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri, Lavvar Atığı Depolama Tesisleri, Dolgu Alanı İle Rıhtım ve İR 86970 Numaralı Ruhsat Sahasında Taşkömürü Üretimi Entegre Projesi" için ÇED sürecinde Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı düzenlenecek.

Amasra ilçesinin yanı sıra Bartın İli, Merkez İlçesi'nde de etkilenecek olan bu proje, önemli bir adım için harekete geçiyor. Tarlaağzı, Kaleşah, Kum, Bostanlar, Topderesi, Gömü ve Kazpınarı Köyü Mevkii ile Kaman, Uzunöz ve Uğurlar Köyü Mevkii projenin etki alanında bulunuyor.

Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı, Amasra Kaymakamlığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda bugün saat 14.00'te başlayacak. Toplantıda, projenin ayrıntıları halkla paylaşılacak, görüş ve öneriler alınacak.

ÇED Nedir?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), çevre üzerinde önemli etkileri olan belirli bir proje veya gelişmenin incelendiği bir süreçtir. Bu süreç, karar verme sürecine katkı sağlar ve yeni projelerin çevresel ve sosyal etkilerini önceden belirleyerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Üç gündür devam eden su kesintisine isyan! Üç gündür devam eden su kesintisine isyan!

ÇED’in amacı, çevre değerlerini koruyarak ekonomik ve sosyal gelişmeye olanak tanımaktır. Projenin çevresel etkilerini net bir şekilde ortaya koyarak karar vericilere daha sağlıklı bir karar verme süreci sunar.