Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz olacak. Şirket, toplam 29 milyon 190 bin lotu halka arz edecek ve halka açıklık oranı yüzde 18,83 olacak.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. 2023 yılında halka arz olmak için SPK'ya başvuru yapan şirketler arasına katıldı. Şirket, halka arzının onaylanmasının ardından 29 milyon 190 bin lotu borsaya açacak. İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde şirketin halka arz işlemi gerçekleştirilecek. Çates Elektrik halka arz fiyatı ne olacak?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

Çates Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka arz fiyatı henüz açıklanmadı. SPK onayı ardından halka arza aracılık eden kurum tarafından fiyat tespit çalışmaları yapılacak ve halka arz fiyatı duyurulacak.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Sonrası BIST Kodu Ne Olacak?

Çates Elektrik Üretim A.Ş.'nin hangi BIST kodu ile işlem göreceği henüz açıklanmadı. SPK onayının ardından şirketin BIST koduyla ilgili açıklama yapılacak.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Açıklık Oranı Ne Kadar Olacak?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arzında şirketin halka açıklık oranı yüzde 18,83 olarak belirlendi. Tüm lotların halka arz edilmesi halinde şirketin halka açıklık oranı bu seviyeye çıkacak.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Talep Toplama Ne Zaman Yapılacak?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz talep toplama tarihleri SPK onayının ardından duyurulacak. İki iş günü yapılması planlanan halka arz talep toplama işlemleri üç iş gününe kadar çıkarılabilir. Şirketin halka arz işlemlerinin 2023 yılının sonunda veya 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Geliri Kullanım Yeri

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz gelirleriyle mali borçların azaltılmasını ve şirketin mevcut operasyonlarının finansmanını sağlamayı planlıyor.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Tahsisat Grupları

Çates Elektrik Üretim A.Ş. toplamda 29.190.000 payı halka arz edeceği tahsisat gruplarını açıklamadı. Söz konusu halka arz yurt içi bireysel yatırımcılara, yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilecek.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Sonrasına Taahhütler

Çates Elektrik Üretim A.Ş. hisselerinin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl süreyle ihraççılar tarafından herhangi bir hisse satışı yapmayacak. Şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satış veya halka arza konu işlem yapılmayacak. Borsa İstanbul'a, SPK'ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacak. Bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağına yönelik taahhüdde bulunuldu.

Ortaklar tarafından verilen taahhütlere göre, Çates Elektrik Üretim A.Ş.'nin Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca satmama tahaddüdü verdi.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Şekli Nasıl Olacak?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz şekli sermaye artırımı yöntemiyle yapılacak. Eşit dağıtım yöntemi halka arz edilecek olan şirketin ek lot satışlarının da gerçekleşmesi halinde toplam dağıtılacak lot sayısı 29 milyon 190 bin olacak. 

* Sermaye Artırımı: 14.595.000 Lot
* Ortak Satışı: 9.730.000 Lot (Parla Enerji Yatırımlar A.Ş.)
* Ek Ortak Satışı: 4.865.000 Lot (Parla Enerji Yatırımlar A.Ş.)

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Hisselerinde Fiyat İstikrarı Uygulanacak Mı?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. paylarının Borsa İstanbul'a kote olmasının ardından 15 gün boyunca brüt halka arz gelirinin yüzde 20'si ile  fiyat istikrarı uygulayacak. Ancak hisse fiyatından herhangi bir sağlıksız oluşum yaşanmaz ve yukarı yönlü hareketler halka arzdan sonra devam ederse herhangi bir fiyat istikrarı uygulanmayacaktır.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arzında T1-T2 Bakiye Kullanılacak mı?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arzına katılacak olan yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanımamayacak. Halka arz bireysele eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arzı Eşit mi, Oransal mı?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arzı ''eşit dağıtım'' yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özellikle küçük yatırımcılar için halka arzların eşit dağıtım yöntemiyle yapılması faydalı görülmektedir. Oransal dağıtım yönteminde yüksek sermayeli yatırımcılar daha büyük avantaj elde etmektedir.

Çates Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka arz talep toplama tarihleri açıklandıktan sonra eşit dağıtım yöntemiyle yapılacak halka arz bireysel yatırımcılara daha çok lot düşebilir.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Halka Arz Hangi Bankalarda?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arzı yapılan çalışmalar sonucunda hangi bankalar üzerinden gerçekleştireceği ilerleyen günlerde netleşecek. Şirketin halka arz süreci İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından gerçekleştirilecek. Halka arz onayı ardından talep toplama tarihleri öncesi halka arza katılım sağlanabilecek bankalar açıklanacak.

* İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Hangi Pazarda İşlem Görecek?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. payları halka arz sürecinin tamamlamasının ardından Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görecek.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. Ne İş Yapar, Faaliyet Alanı Nedir?

Çatalağzı Termik Santral, 2x157,34 MW gücündedir. Toplam kurulu güç 314,68 MW, yıllık üretim kapasitesi 2.386.000.000 kWhdir.

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Çatalağzı ve Zonguldak bölgesinden elde edilen kömür, düşük verim nedeniyle kullanım yerlerinde değerlendirilmeyen, kül oranı yüksek ve yıkama artıklarından oluşan kömür olup termik santraller için son derece uygundur.

Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem! Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem!

Çatalağzı Termik Santrali'nde, Çatalağzı ve Zonguldak lavuarlarından gelen miks, şlam, vehafif şist karışımı kömür yakılmaktadır. Santralin günlük kömür sarfiyatı bir grup için yaklaşık 2800 ton olup, 1 kWh enerji üretimi için 2450 kcal/kg enerji harcanmaktadır. Santralin soğutma suyu, denize yaptırılan bir mendirek sayesinde durgun sudan pompalarla alınmaktadır. Her bir ünite için 2 adet pompa olup kapasiteleri 10 000 ton/h’tir.

Kondanseve soğutma suları için basılan su 20 000 ton/h dir. Santralde kullanılan kazan besleme suyu Dereköy mevkiindeki göletten alınmaktadır. Tasfiyehanede işleme tutulan bu su, saf su haline getirildikten sonra sisteme verilir. Bir grup için üretilen saf su miktarı 20 ton/h’tir.
Çatalağzı Termik Santral 2014 yılında Aydem Holding bünyesine dahil olmuştur. 2014 yılında Aydem Holding bünyesine katılmıştır. Çates Elektrik Üretim A.Ş. 2014 yılı sonunda Aydem Holding bünyesine dahil olmuştur.