ABD'deki marketlerde dahi satışa sunulan kemik suyunun popülerliğini artıyor.

Uzmanı uyardı! Aşı olmayanların kalp krizi riski artıyor... Uzmanı uyardı! Aşı olmayanların kalp krizi riski artıyor...

Kemik Suyunun Sağlık Faydaları

Kemik suyu, eklem sağlığını destekleyen kıkırdak ve bağ dokusunu güçlendiren kolajen ve diğer besin maddelerini içerir.

Sindirim sistemi sağlığını destekleyen jelatin içeriği ile sindirim sorunlarına iyi gelebilir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren amino asitler ve mineraller içerir, bu da vücudun hastalıklara karşı direncini artırabilir.

Kolajen içeriği sayesinde cilt sağlığını destekler, cildin nem dengesini korur.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Kemik Suyu Tarifi

-İlk tercihimiz kesinlikle kuzu, keçi, oğlak kemiği. Sonrasında koyun veya dana kemiği. İlikli kemikler ve eklem kemikleri yine ilk tercihimiz olsun.

-Büyük bir tencere kullanın.

-İsteğe göre soğan, sarımsak, zencefil dilimleri, tane yada toz karabiber, hardal tanesi, zerdeçal, kereviz sapı, kaya tuzu, acı istenirse kurutulmuş acı biber ekleyin.

-Gerçek sirke (tercihen elma sirkesi) kullanın.

-Kemikleri yıkayın ve sirkeli suda bekletin.

-Kemikleri tencereye alıp üzerine geçecek kadar su ekleyin ve yüksek ateşte hızlıca ısıtın.

-Tam kaynamaya yakın ocağı kapatıp suyu süzün.

-Kemikleri geniş bir tencereye alın ve su ile doldurun.

-Sirke ekleyin ve ocağın altını yakın. Tam kaynamaya başlayacakken ateşi en kısık seviyeye getirin.

-Kemikleri 24 saat boyunca kaynatmadan, kenarlarından minik minik baloncuklar çıkacak şekilde pişirin.

-Soğan, sarımsak ve baharatları pişmesine 6-8 saat kala ekleyin.

-Yeşil yapraklı sebzeleri ekleyeceksek, pişmenin tamamlanmasına 1 saat kala ekleyin.

-24 saat sonra altını kapatın ve ılımasını bekleyin. İçindeki katı malzemeleri alın.

-Kaya tuzunu ekledikten sonra suyu cam kavanoza alın ve buzdolabına koyun.

-Buzlukta 2-3 ay saklayabilirsiniz.

Bu besleyici ve sağlıklı kemik suyu tarifi, kolayca hazırlanabilir ve birçok sağlık yararı sunabilir.