AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

"Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs (COVİD 19) salgını ülkemizde de etkisini hissettirmiş, bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devletimizin tüm kurumları gerekli önlemleri arka arkaya almış, süratle uygulamaya geçirmiştir.
Bu çerçevede, ilçemizde de başta Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu olmak üzere, tüm kamu birimleri görev alanlarında kalan tedbirleri tam ve etkili bir şekilde uygulamaya başlamıştır. Bir yandan sağlık kuruluşlarımız vaka tespit ve tedavi süreçlerini başarıyla sürdürürken, diğer taraftan salgının sosyal etkilerinin en aza indirilmesi için tüm kamu birimleri devletimizin öngördüğü uygulamaları birer birer hayata geçirmektedir. Salgın dolayısıyla evinden çıkamayanlar için Vefa Grubu kurulmuş, dar gelirli vatandaşlarımız için biner liralık desteklerin ödenmesine başlanmıştır.  Kapanan işyerleri dolayısıyla mağduriyet yaşayanlara yardımlar konusu da değerlendirmeye alınmıştır.  İlçemizde devleti temsil eden tüm kamu personelimiz, mesai mefhumunu dikkate almadan çalışmalarını canla başla sürdürmektedir.
Böyle bir ortamda, devletimiz ve milletimizin bir ve bütün olarak, güçlü bir duruş sergilemesinin önemi, tüm kesimler tarafından kabul edilen tartışmasız bir gerçektir.  Tarihi boyunca birçok kritik anda dayanışma ve birlik içinde selamete ermeyi başarmış olan milletimiz, salgınla mücadelede de aynı özelliğini ön plana çıkarmış, topyekûn bir seferberlik ruhu içinde daha sağlıklı bir Türkiye inşası için mücadeleye katkı vermiştir.
Bu şartlar altında, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından, mahallelerde dağıtılacak sağlık setleri için düzenlenen törende, Belediye Başkanının, gençlerin belediyeden yemek yardımı istemekten utanmasının yanlışlığını belirterek, “Sen utanma, sen utanacak adam değilsin. Devlet utansın.  Bu devlet niye var? Bu devlet olağanüstü durumlarda halk naçar kaldığında ona maaşını veren, aşını veren, maskesini veren devlettir” sözleri maksadını aşan bir ifade olmuştur.
İçinde bulunduğumuz kritik ortamda, kimsenin devleti zaaf içinde gibi göstermeye hakkı yoktur.  Devletimizin tüm gücü, imkânları ve kurumlarıyla milletimizin her ferdinin yanındadır. Bugünlerde yapılan etkinliklerde en fazla dikkat edilmesi gereken konuların başında “Sosyal Mesafe” kuralının geldiğini hatırlatmamız gerekir. 
AK Parti ilçe Teşkilatı olarak, bu çerçevede Karadeniz Ereğli Belediye si’ne ilçemizde coronavirüsle mücadeleye verdiği katkılardan ötürü teşekkür ederken, aynı zamanda sorumluluk makamındaki herkesi sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye, hayati tehlikelerin var olduğu böyle bir ortamda kalabalık toplulukların bir araya gelmesine vesile olan etkinlikler düzenlemekten kaçınmaya, canla başla salgınla mücadele eden devletimiz ve onun kurumlarına yönelik daha hassas olmaya davet ediyoruz.
Bu vesileyle, salgından ötürü yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, hastalığa yakalanan vatandaşlarımıza acil şifalar, salgınla mücadele eden başta sağlık personelimiz olmak üzere tüm kamu görevlilerine kolaylıklar ve başarılar diliyoruz."