Genç yönetmenin yeni korku filmi izleyeci ile buluşuyor! Genç yönetmenin yeni korku filmi izleyeci ile buluşuyor!

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ta yayınlanan İmza Gazetesi’nde 7.6.2023 tarihinde gazeteci Orhan Akyüz’ün ‘’Korkutan görüntü tehlike saçıyor’’ başlıklı haberin ardından şehrin işlek Gazipaşa Caddesi’ndeki 7 katlı olduğu tahmin edilen binanın üst katından düşerek korkutan sıva parçaları için bugüne kadar hiçbir önlemin alınmamasından dolayı yine şikayetçi olan kaldırımda yürüyen vatandaşlar, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun yanı sıra yetkililere haykırdılar, ‘’Uyarıyoruz, önlem alınması için can verilmesi mi ölmemiz mi gerekiyor’’ dediler.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 00.52.10 (4)

Gazeteci Orhan Akyüz’ün edindiği bilgiye göre, çok katlı binaya dışından bakıldığında derin çatlaklıkları rahatlıkla görülüyor, balkonlarındaki betonları ve sıvaları dökülüyor, korozyona uğrayan demirlerinin açığa çıkması ürkütüyor, çatıdan gelen yağış suyunu zemine ileten ve paslı olduğu görülen her an düşmek üzere düşey yağmur borularıyla çevrede korkuya neden oluyor.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 00.52.10 (1)Bu arada çatlaklarla dolu çok katlı binanın üst kısmından sıva parçalarının esnaf ve kaldırımda yürüyen vatandaşların üzerlerine düşmemesi için 3. katın dış cephesine daha önce çekilen brandanın da kaldırıldığı görülüyor, katların hemen hemen çoğunun da kullanılmadığı tahmin ediliyor.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 00.52.10

‘’VALİYE HAYKIRIYORUZ, UYARIYORUZ, BÖYLE VURDUMDUYMAZLIK OLUR MU, ÖNLEM ALINMASI İÇİN CAN VERMEMİZ Mİ ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?’’
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, şöyle konuştular:
‘’Kent merkezinin en işlek caddesindeki korkunç manzarayı görüyor musunuz? Bu bina bakımsızlıktan dökülmeye başladı, sıvası da neredeyse tamamen dökülüyor, mevcut haliyle de metruk binayı andırıyor. Caddede herkesin gözlerinin önündeki bu binanın ürküten tehlikesinden dolayı neredeyse herkes ölümle burun buruna. Çünkü yüzlerce insan bu kaldırımda yürüyor. Bu bina için acil önlem alınmalı. İnsanların canları güvende değil. Çoluk çocuğumuz var. Buradan Valiye haykırıyoruz, uyarıyoruz, böyle vurdumduymazlık olur mu, önlem alınması için can vermemiz mi ölmemiz mi gerekiyor? Can kaybı yaşanmadan gerekli tedbir mutlaka alınmalı. Bu bina tadilat olunmayacak durumda değilse yıkılıp yenisi yapılmalı. Şuraya bakar mısınız, yazıklar olsun, uyarı levhası bile koymamışlar. Burada yaşanması olası üzücü kaza ya da kazaların vebalini sorumlular ödeyemez. Bu binanın kesinlikle Kentsel Dönüşüm Projesi’ne dahil edilmesi gerekiyor.’’

Whatsapp Image 2024 02 27 At 00.52.10 (3)

Whatsapp Image 2024 02 27 At 00.52.10 (2)

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ