Yeni araştırmalar, belirli iş rollerinde 10 yıl veya daha fazla çalışmanın hastalık riskini artırabileceğini gösteriyor. Buna göre, kuaförler, güzellik uzmanları ve muhasebecilerin yumurtalık kanserine yakalanma şansı, diğer mesleklere göre daha yüksek.

Bilim insanları, satış, perakende, giyim ve inşaat sektörlerinde çalışanların da risk grubunda olabileceğini belirtti.

Kanada’daki Montreal Üniversitesi’nden araştırmacılar, talk pudrası, saç boyası ve ağartıcı gibi malzemelerde bulunan belirli kimyasal maddelere maruz kalmanın kansere sebep olabileceğini öne sürdüler.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Turan, verem hastalığına karşı uyardı! Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Turan, verem hastalığına karşı uyardı!

18 ila 79 yaşları arasındaki kadınlara ilişkin verileri analiz eden araştırmacılar, yumurtalık kanseri teşhisi konan 491 kadını, hastalığı olmayan 879 kadınla karşılaştırdı.

KOZMETİK TEHLİKESİ…

Analiz, 10 yıl veya daha uzun süre kuaför, berber ya da güzellik uzmanı olarak çalışmanın yumurtalık kanseri riskinin üç kat daha yüksek olmasıyla ilişkili olduğunu ortaya koydu.

İnşaatta çalışmak da neredeyse üç katına çıkan bir riskle bağlantılıyken, muhasebede on yıl veya daha uzun süre çalışmak riskin iki katı ile ilişkilendirildi.

Benzer şekilde, nakış dahil olmak üzere giyim endüstrisinde uzun süreli çalışma, hastalığa yakalanma riskini yüzde 85 artırırken, satış veya perakende satışta çalışmak sırasıyla yüzde 45 ve yüzde 59 daha yüksek risklerle ilişkilendirildi.

Ekip, amonyak, hidrojen peroksit, organik boyalar ve pigmentler ve ağartıcılar dahil olmak üzere 13 kimyasal maddeye en sık maruz kalan işlerin sahibinin kuaförler ve güzellik uzmanları çalışanları olduğunu söyledi.

Ekip, muhasebecilik gibi beyaz yakalı ve profesyonel mesleklerin, işçilerin günün büyük bölümünde hareketsiz kalması nedeniyle daha yüksek yumurtalık kanseri riskine sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.