Zonguldak Kömürspor hiçbir sezon bu kadar gerilerde kalıp 8 hafta sonunda ligin dibinde olmadı ve bu kadar çöküş içinde de 3 puanla en sonda yer almadı.

Aslında oynanan futbola bakıldığında alınan sonuçlara göre de öyle farklı skorlarla maçı kaybetmedi.

1-0   -  2-0-  2-1  gibi sonuçlar da gösteriyor ki ters giden bir şeyler var. Sahada 90 dakika koşan, mücadele eden, rakibe boyun eğmeden karşılık veren ve sıkça pozisyonlar üreterek net gol fırsatları yakalayan futbolcular maalesef bitirici gol vuruşlarını yapamayınca yedikleri son dakika golleriyle sahadan ya yenik, ya da berabere ayrılıyor

Başkan Dural'dan Başkan Dökmeci'ye hayırlı olsun ziyareti... Başkan Dural'dan Başkan Dökmeci'ye hayırlı olsun ziyareti...

Mustafa Özer Hocanın zamanında da böyleydi, Şenol demir Hocanın da ilk maçına çıktığı Ankaraspor maçında da böyle oldu. Takım gerçekten iyi hazırlanmış ve çok pahalı bir kadrosu bulunan Ankaraspor önünde başa baş mücadele eden ve hatta 2. Yarıda tek kale oynayarak dünyaları kaçıran bir Zonguldakspor vardı.

Vardı ama dediğimiz gibi “Atamayana atarlar” gerçeği bu maçta da kendini gösterdi. Bir de buna hakem faciası eklenince böyle bir takımı yenmek imkansızdı. 2 metre ofsayt görmeyerek bayrak çekmeyen bir yan hakem, tüm düdük kararlarının çoğunu konuk takımdan yana kullanan ve çok net penaltı pozisyonuna devam diyen bir hakem olursa Kömürspor takımı nasıl kazanacaktı, kazanması da mümkün olmadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak umutlarını gelecek haftalara bıraktı.

Ankaraspor maçında dikkat ettiğim bir konu daha vardı ki o da şuydu…

Şenol Demir hoca bir-iki günlük futbolcularını tanıma fırsatına rağmen oyuncularına güven aşıladığı gerçeği hemen kendini gösterdi. Mücadele anlamında birkaç oyuncu hariç görevini iyi yaptı. Kaptan Hakan sahanın yıldızıydı, görev adamı olduğunu da ortaya koydu. Defansta tüm hava toplarına hakimdi. Santrafora geçti golünü de attı. Burada Fatih Bektaş’a şunu söylemek istiyorum ki, geçen sezonki uçak gibi giden Fatih’e ne olmuş böyle? Adam geçemiyor doğru dürüst gol pasları atamıyor, top kaybediyor falan filan… Fatih gerçek gücünü ortaya koymaya başlayınca her şey değişecektir.

Takımın en büyük eksiği gol atamamasıdır. Orta sahada bir Mümin var diğerleri beklenen gibi değiller. Bir takımın orta sahası olmazsa rakibe burayı kaptırırsa başarılı olması mümkün değildir. Kanatlarda görev yapan diğer oyuncuların bir hayli eksiklikleri var. Bunları Şenol Hoca antrenmanlarda bire bir gösterecektir. Şu anda umutsuzluk dağıtmanın da bir anlamı yoktur.

Bu takım inanıyorum ki önümüzdeki haftalarda mutlaka beklenen patlamayı yapacaktır, yapmalıdır da. BU ÇÖKÜŞÜN BİR ÇIKIŞI OLMALIDIR nokta…