Temmuz ayında Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen Çayköy’deki vatandaşlar çaresiz kaldı. Yolların yapılması için Bayburt İnşaat'ı bekleyen vatandaşlar isyan etti:

“Bayburt İnşaat bir hafta çalışıp gitti” (1)

"Temmuz ayında şiddetli yağan yağmur nedeniyle Çayköyde meydana gelen sel felaketinde Çayköy halkının ev ve işyerlerinde sel baskını oluşmuş, vatandaşların evleri ve işyerleri eşyaları kullanılamaz hale gelmişti. Valilik selde zarar gören vatandaşların hepsi olmasa da zararlarını karşılamış ancak  Çayköy'deki asfalttaki merfezler dar olduğu için gelen sel sularını taşıyamayınca Çayköy'de kuvvetli sel meydana gelmiş, sel felaketinden 15 gün sonra adalet bakanı Sayın Yılmaz Tunç, Çayköy halkına geçmiş olsun ziyardtinde buludu. Yöre halkı bakana sel felaketinden gördükleri zararları anlattıklarını asfaltı ortasından kanalın yarıldığını, vatandaşların asfaltın ortasında kanal olmasından dolayı, Çaycuma  tarafına giden 6 tane köye gitmek için 5 km uzaklıktan dönmek zorunda.

“Bayburt İnşaat bir hafta çalışıp gitti” (3)

Aynı olay 2 km aradan sonra Baycuma köylerine de dönmek için 5 km uzaktan dönmek zorunda. Bu olayda vatandaş "akaryakıtın bu pahalılık döneminde hem akaryakıt zararı hem de zaman kaybına neden oluyor" diyen vatandaşların yetkililerden istediği Çaycuma ve Beycuma köylerine ayrılan Musunlu Köyü ve Eceler Köyü yol ayrımlarına  dönüş, viyadük yapılmasıdır. Bu borular Çayköy'ünü selden kurtaramaz. Çayköy'de sel felaketinden sonra adalet bakanı Yılmaz Tunç'un talimatıyla başlayan  yol tadilat çalışması yine eski dar merfezleri ayıklayarak dar borulardan döşeyerek kapatmaya çalışıyolar. Bu olay göz boyama gibi bir şey, Çayköy halkı bu dar merfezlerle ne zaman şiddetli yağmur gelse yine köyümüzü ve asvaltı sel alacak yine tahrip olacak tekrar devletimiz tamir yaparak zarara uğrayacak. Çayköylü vatandaşlar  buranın tek çaresi var asfaltı birkaç gün yolun bir tarafını kapatıp iki şeritten yol verip asfaltı yararak 40 santim olan menfezleri 1, 5 veya 2 metre yaparlarsa ancak  bu asfalt selden kurtulur.   Bu köprüler sırat köprüsü gibi Çayköy'deki iki tane köprü, yaya yolu olmadığı için köprüden geçen vatandaşlar her an trafik kazasıyla karşı karşıya.

Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak

“Bayburt İnşaat bir hafta çalışıp gitti” (4)

Bu köprülere yan taraftan yaya yolu yapılmamış da Bakacakkadı Köprüsü'ne iki taraflı boydan boya bariyerli yaya yolu yapılmış.  Çayköy halkı Bakacakkadı Köprüsü'nden gelip geçen arabalar Çayköy Köprüsü'nden de geçiyor. Karşısında ilköğretim okulu var. Bu okulun karşısındaki köprüde yaya yolu vardı. O yaya yolunu kapattılar, demir parmaklıkla kapattılar. Karayolları yetkilileri bu okula giden öğrenciler ve veliler nereden geçecek diye düşünmemişler. Vatandaşlar bu iki köprüye de yaya yolu yapılmasını istiyor. Bayburt İnşaat,  Çayköy Yolu'nu böyle kazdı ve böyle bıraktı. Temmuz ayında Çayköy'de yaşanan sel felaketinden sonra  adalet bakanı Yılmaz Tunç'un, Çayköy'e yaptığı geçmiş olsun ziyaretinde vatandaşlara sorunlarınızla ilgileneceğini söyleyerek sayın bakanın talimatıyla birkaç gün sonra yol çalışması başladı.

Bayburt inşaat bir hafta çalıştı. Ondan sonra bırakıp gitti. Vatandaşlar " Bayburt İnşaat'ın ne zaman başlıcağını bilmiyoruz, telefon kablolarını yer altına çekecekler  ama telefon kablosu çekenler de biraz çalıştı ve onlarda bırakıp gitti." diyerek Çayköylü vatandaşlar yetkililerden sorunlarının giderilmesini istiyorlar.