Karadeniz Bölgesi'nde ortaya çıkan şap hastalığına karşı önlemler kapsamında, coğrafi oluşum ve doğal setler göz önünde bulundurularak 'Gözetim ve Koruma Bölgeleri' belirlendi.
 

Bartın'ın Merkez ilçesine bağlı Epçilerkadı köyünde tespit edilen şap hastalığına karşı yapılan çalışma sonucunda 12 köy koruma, 39 köy ve mahalle ise gözetim ve koruma bölgesi olarak ilan edildi.

Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

Belirlenen 'Koruma Bölgeleri' arasında Merkez İlçeye bağlı Epçilerkadı, Akçalı, Alibaş, Çukurbük, Epçiler, Fırınlı, Gürpınar, Hasanlar, Kabagöz, Kaşbaşı, Tabanözü ve Serdar köyleri bulunuyor. Ayrıca, Akpınar, Bayıryüzü, Çamaltı, Çamlık, Derbent, Doğaşı, Gençali, Geriş, Gerişkatırcı, Gökçekıran, Karainler, Kayadibi ve diğer birçok köy ile mahalle de gözetim bölgesine alındı.

Halk sağlığını koruma adına yapılan bu önlemlerle ilgili açıklama yapan yetkililer, vatandaşların bilinçli bir şekilde bu süreçte hareket etmelerini ve gerekli tedbirleri almalarını istedi.

HABER MERKEZİ