Nisan ayında başlaması planlanan asıl seferlere öncülük edecek olan demo sefer, Karaelmas bölgesinin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtarak turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Demo Sefer Detayları ve Güzergah

8 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek demo seferinde bir lokomotif, 2 jeneratör, 2 pulman, 2 yemekli, 2 kuşetli ve konferans vagonundan oluşan katarın güzergahı belirlendi. Ankara Kalecik'ten başlayacak seferler, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar (Hadrianopolis Antik Kenti), Yenice, Safranbolu (konaklama), Filyos Zonguldak hattını takip edecek.

Turistik Karaelmas Ekspresi'nin Hedefleri

Yetkililere çağrıda bulundu! Uyarıyoruz Yetkililere çağrıda bulundu! Uyarıyoruz

TCDD ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenecek Karaelmas Turizm Ekspresi, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtarak turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Bu nostaljik yolculuk, yerel ekonomiye katkı sağlayarak istihdamı destekleyecek ve farklı destinasyonlar arasındaki bağlantıyı güçlendirerek unutulmaz bir seyahat deneyimi sunacak.

Tarifeli Seferlerin Hedefi

Karaelmas Ekspresi'nin demo seferleri sonrasında planlanan tarifeli seferlere geçilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar arasında heyecan ve mutluluk yaratan Karaelmas Ekspresi'nin, bölgede yeni bir turizm potansiyeli oluşturması bekleniyor.

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri