Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan gündeme dair belediye binasında açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “CHP belediyelerinde doğal afet bizde olan belediyelerde TOKİ yaptı. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Doğal afetin siyaseti olmaz. Dün Ereğli Belediye Başkanı canlı yayın yaptı. Şöyle bir cümle etti. Şuan Ereğli’de doğal afet üzerinden siyaset yapanın gözü çıksın. Varın gerisini söz düşünün”dedi.

‘Cumhurbaşkanımız sel felaketi ile ilgili bilgiler aldı’

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Malum Cumartesi ve Pazar günü doğal afet yaşadık Zonguldak olarak. Günler öncesinde turuncu kotla uyarmıştı. Bizlerde tüm belediyeler olarak araç gereç iş makine olarak alınması gereken tedbirleri almıştık. Aşırı şiddetli bir fırtına. 36 saatle kesintisiz yağış. Alaplı ve Ereğli İlçemiz olmak üzere herkes nasibini aldı. Altyapı ne kadar önemli acı şekilde gördük. Zonguldak Merkez’de tabi hasarlarımız var. Elektrik hatlarımız zarar gördü çatılar uçtu sahilde gördünüz. Ahşap yapılarda sıkıntılar var. Uzunmhemet caminin orada ahşap yapılar zarar gördü. Yaraları hep beraber saracağız. Yaralarımızı sarmaya başlıyoruz. Herkese geçmiş diliyorum. Yaraşlı köyünde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 12 mürettebatı olan bir gemi kayboldu. 2 kişi hayatını kaybetti. Çok uzun süredir görülmemiş bir afet. Bundan çıkaracağımız dersler var. Sahadaydık. Deremizin taşma riski olduğu için esnafımızı ve araç trafiğini azaltmak için çalıştık. Cumhurbaşkanımız aradı. Şehirle ilgi bilgi aldı. Valimiz bütün ilçeler takip etti. İnşallah hep beraber cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın desteği ile yaralarımızı saracağız”dedi.

Doğal afetin siyaseti olmaz’

Kazmayı vurdular, içkili mekanlar taşınıyor... Kazmayı vurdular, içkili mekanlar taşınıyor...

Şimdi bir doğal afet yaşadık. Her ne hikmetse şöyle bir durum var. Bize yakın olmayan beldelerde CHP belediyelerinde doğal afet bizde olan belediyelerde TOKİ yaptı. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Doğal afetin siyaseti olmaz. Dün Ereğli Belediye Başkanı canlı yayın yaptı. Şöyle bir cümle etti. Şuan Ereğli’de doğal afet üzerinden siyaset yapanın gözü çıksın. Varın gerisini söz düşünün. Köşe yazısında birşey yazmış. Dere taşsa da Zonguldak’ta dükkanları su başsa da Selim Alan’ı dua edenler olur. Ereğli kötü biz iyi diyemeyiz. Ereğli İlçe Başkanımız çıkıp nasıl kötü oldu mu dese iyi mi olur. Rica ediyorum Zonguldak’ın her karışı bizim. Eksik olacaktır. Herkesi soğuk kanlı olmaya davet ediyoruz”diye konuştu.

Emre Can Bayram