Basın Konseyi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile gerçekleştirdiği ortaklık anlaşmasını duyurmaktan mutluluk duyuyor. "Güney Doğu Avrupa’da Medyaya Güvenin İnşası: Kamusal Yarar Olarak Gazeteciliğin Desteklenmesi" adlı 3 yıllık projede işbirliği yapacak olan kuruluşlar, UNESCO'nun mali desteğiyle bir dizi faaliyeti hayata geçirecekler.

Bu kapsamda, projenin ilk yılında ve Ağustos 2024'e kadar şu faaliyetler planlanmaktadır:

-Balkan bölgesi Basın Konseyleri'ni içeren bölgesel toplantı, ülkemizde gerçekleştirilecek.

-Basın Konseyi merkezinde gazetecilere yönelik ücretsiz seminerler düzenlenecek, mesleki etik standartlar açıklanacak.

-Beş farklı ilimizde bölgedeki gazetecilere ücretsiz eğitim verilecek.

-Yıllık "Basın Özgürlüğü" ödülü verilecek ve ödül töreni düzenlenecek.

-Türkiye'deki medya organları, iç değerlendirmeye tabi tutmalarını sağlamak amacıyla Etik Gazetecilik Ağı (Ethical Journalism Network) ile işbirliği yapacak.

Lise öğrencisi dehşeti yaşattı! Lise öğrencisi dehşeti yaşattı!

-Kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla uluslararası bir kampanyaya katılınacak ve diğer çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek.

Avrupa'nın Bağımsız Basın Konseyleri İttifakı'na (AIPCE) kabul edilen Basın Konseyi, Dünya Basın Konseyleri Derneği'nin (WAPC) kurucu üyesi olma ayrıcalığını taşımaktadır. Bu yeni uluslararası işbirliğiyle, ülkemizdeki gazetecilikte mesleki ve etik standartların yükseltilmesi konusundaki çabalar daha da güçlenmiş olacaktır.

Projeye katılmak ve faaliyetler hakkında bilgi almak isteyenler [email protected] adresi üzerinden iletişime geçebilirler.

HABER MERKEZİ