Yeni fiyat tarifesi, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve 140 ile 170 lira arasında değişen ücretleri içeriyor.

İlan Ücret Hesaplama Yöntemi

Yayımlanacak resmi ilanların ücreti gazetelerde sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçüm ile belirlenecek. İnternet haber sitelerinde ise bir santimetre boy ve 3,4 santimetre en üzerinden bir kutu alan esas alınarak hesaplanacak. İlan metinlerinin dizgisinde "Arial" yazı karakteri kullanılacak ve yazı karakteri 10 punto olacak.

Türkiye Gazetesi 54 yaşında... Türkiye Gazetesi 54 yaşında...

İlan Başlığı ve Dizgi Özellikleri

Yayımlanacak ilan metinleri en az 5 santimetrelik bir kısımda 12 satır yazı içerecek. İlanın tek sütun ve bir kutu genişliği 3,4 santimetre, ilan başlıkları 16 punto olacak. İlan başlığı ile ilan metni arasındaki boşluk 3 milimetre, ilan çerçeve kalınlığı 0,5 milimetre, ilan metni ile çerçeve arasındaki boşluklar ise 3 milimetre olacak.

İlan Ücretleri

Resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki ve bir kutudaki yayım ücreti, günlük fiili satış ortalaması 50 binin altındaki gazeteler ve 1, 2, 3, 4 ve 5. kategorideki internet haber siteleri için 140 lira, fiili satış ortalaması 50 binin üzerinde olan gazeteler ve genel kategorideki internet haber siteleri için ise 170 lira olarak belirlendi.

KDV Hariç Ücret ve Yürürlülük Tarihi

Söz konusu tarife, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve belirtilen ücretlere KDV dahil edilmeyecek. Ayrıca, 15 Şubat 2023 tarihli 6805 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yürürlükten kaldırıldı.

HABER MERKEZİ