Prof. Dr. Uzun, mesajında basın çalışanlarının toplumsal bilinci gözeterek, kamunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi adına özverili bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Rektör Uzun, basın mensuplarının demokrasinin temel şartlarından biri olan vatandaşların haber alma özgürlüğüne katkı sağladığını vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin günümüzde bilgi yayılımının hızlanmasıyla daha da önemli hale geldiğine dikkat çekti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl yaşanan doğal afetler ve olağanüstü durumlarda zor şartlarda görevlerini başarıyla yerine getiren basın çalışanlarına teşekkür etti.

Prof. Dr. Orhan Uzun’un mesajı şu şekilde:

Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

“Basın çalışanlarımız, kamuoyunu basın ilkeleri çerçevesinde eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirerek, demokrasinin temel şartlarından biri olan vatandaşların haber alma özgürlüğü doğrultusunda önemli bir görevi yerine getirmektedir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ve kişilik haklarına saygı noktasında ilkeli görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren gazetecilik mesleği, yeni medya teknolojileriyle birlikte bilginin yayılım hızının baş döndürücü bir şekilde arttığı günümüzde her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Tüm bu düşüncelerle özellikle geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketiyle birlikte deprem, sel, orman yangını gibi her türlü olağanüstü durumda ve zor şartlar altında mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösteren tüm basın çalışanlarımızla birlikte tüm meslek mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

HABER MERKEZİ