Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde, tarım arazilerine zarar veren bir ayı, bahçe tellerine takılarak mahsur kaldı. Neyse ki, Doğa Koruma ve Milli Parklar ve jandarma ekipleri, ayıyı kurtarmak için hemen harekete geçti.

Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak dikkat! Meteoroloji uyardı, şiddetli geliyor Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak dikkat! Meteoroloji uyardı, şiddetli geliyor

Olay, Kaleköy Köyü'nde meydana geldi. Köylüler, arazilerine dadanan bir ayıyı fark etti. Ayı, bahçe tellerine takılıp kurtulamayınca, köylüler 112'yi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Bartın Şube Müdürlüğü ve Kurucaşile İlçe Jandarma Komutanlığı Müdürlüğü personeli, ayıyı kurtarmak için çalışma başlattı.

Kurtarma operasyonu yaklaşık 2 saat sürdü. Çevrede güvenlik önlemleri alındı. Ayı, sakinleştirici iğne ile uyutuldu. Tel kesilerek ayı serbest bırakıldı. Ayı, kendine geldikten sonra doğal yaşam alanına doğru koştu.
 

HABER MERKEZİ