Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk  2.Genel Ticaret fuarında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk  2.Genel Ticaret fuarında

Zonguldaklı fırın işletmecilerinin mahalle bakkalları ve marketlerine ekmek servisini boykot etmeleri üzerine ilimizdeki mahalle bakkalları kendi aralarında toplanarak İstanbul'da basın açıklaması yapmaya karar verdiklerini açıkladılar.

Seslerini ulusal basına duyurmak üzere 38 mahalle bakkalının biraraya gelerek bir otobüsle İstanbul'a gidip ulusal medya kuruluşlarına açıklama yapacakları bildirildi.

 Zonguldak Valiliğine bilgi verdiklerini belirterek, yarın sabahtan itibaren mahalle bakkallarına ekmek servisinin yapılacağı açıklanmazsa, bu gece bir otobüsle yola çıkıp, İstanbul'da ulusal medyaya basın açıklaması yapacaklarını ifade ettiler.

Zonguldak'ta fırınların ekmek boykotu yapmasının yasal olmadığını, kimsenin halkı ekmeksiz bırakmaya hakkı bulunmadığını belirten mahalle bakkalları, Valilik ve Belediyenin bu duruma müdahale etmeye yekkisi bulunduğunu, pandemi döneminde marketlerin kontrol edilmesi gibi, ekmek boykotu yapan fırınların da kontrol edilip, servis yapmayan fırınlara ceza uygulanabileceğini söylediler.

Boykot yapan fırın işletmelerini sert bir şekilde eleştiren mahalle bakkalları, " Bu fırıncılar son bir sene boyunca yarı fiyatına taksitli un aldılar, bunu neden halka yansıtmadılar" şeklinde eleştiride bulundular.

Mahalle bakkallarının aldığı kararın Valilik Makamı tarafından nasıl değerlendirileceği merak ediliyor.