Avrupa Zonguldaklılar Derneği sosyal medya hesabında Zonguldak havaalanının son durumuyla ilgili bilgiler verip "ZONGULDAK ARTIK DAHA ÇOK ÖNEMSENMELİ" vurgusu yapıldı.

Alaplı'da düzenlenen futbol yarışmasının galibi belli oldu! Alaplı'da düzenlenen futbol yarışmasının galibi belli oldu!

 

Yapılan açıklamada havaalanının önemine vurgu yapılarak süreç hatırlatılıp fotoğraflar paylaşıldı.

Zonguldak Havaalanına yurt dışı uçuşların başlaması ve pistin uzayıp genişlemesi konusunda hasta olmasına rağmen büyük çaba sarf eden Mehmet Karakulak'ın başkanlığını yaptığı Avrupa Zonguldaklılar Derneğinin resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklama şöyle:

 
"ZONGULDAK ARTIK DAHA ÇOK ÖNEMSENMELİ
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak valisi sayın Mustafa Tutulmaz kısa sürede 2. kez Havaalanı Pist çalışmalarını yerinde izleyerek en kısa zaman içinde çalışmaların bitirilmesi için temponun yükseltildiğinin sinyalini verdiğini sizlerle paylaşmıştık.
Avrupa Zonguldaklılar Derneği olarak hepimizi ilgilendiren ve en az 7 yıldır Pist sıkıntıları yüzünden İLS cihazı olmayışından dönem dönem siyasetin ilgisizliğinden verilen sözlerin tutulmayışından bu günlere kaldığımızı artık bilmeyen yok (geldik).
Bizim her Dönem Dernek Yönetim Kurulu üyeleri standart seviyede gelirleri olanlardan oluşturmuştur.
 
Maddi durumu iyi işadamlarımızı derneğin Yönetim kurullarına davet ettiğimiz çok kez olmuştur zaman sıkıntısı ve iş yoğunluklarından sadece dıştan destek ve yanımızda olmaya devam edeceklerini belirterek taahhütlerini güçlendirerek verdikleri desteklerle bugünlere gelinmiştir,geniş yöresel kültür çalışmalarımızdan dolayı Almanya da yaşayan birçok diğer illerimizden üyelerimiz mevcut,bölgesel ayrımcılık asla yapılmadan dernek etkinliklerine destek veriliyor.
Gerçekten yapılan büyük organizasyonlarda İşadamlarımızın ve hizmet sektöründe fâliyet gösteren
Esnaflarımızın katkılarıyla büyüdük, bugünlere geldik.
Bazı Ağustos Böcekleri gibi gölgelerden uzaklardan tırtır tırtır ses çıkarmıyoruz, elimizden geldiğince mahallinde sürekli gidişatını yakından takip ettiğimizi daha önceki yazımızda belirtmiştik.
2021 yılında Zonguldak'ta canlılık oluşmaya başlayacak Kdz.Ereğli,Araplı nın gurbetçi halkı, işadamları ve idarecileri 1saatlik mesafeye rağmen sık sık Zonguldak havalimanına uçacak.
FİLYOS LİMANINA ÇİVİ ÇAKACAK YATIRIMCI HAVA ULAŞIMINI TERCİH EDECEKTİR.
DEVLET BU PERSPEKTİFLE VE YAKLAŞIMLA HAVALİMANI GENİŞLETME İŞİNE
ÖNEM VERMEYE DEVAM EDECEKTİR."