Zonguldak'ta av yasağının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar, balık alışverişlerini sürdürüyor. Sıcak havaya rağmen, tezgahlardaki balık çeşitleri ilgi görüyor.

Sezonun Son Günlerinde Fiyatlar Dalgalanıyor

TTK’dan avuç içi makine ihalesi... TTK’dan avuç içi makine ihalesi...

15 Nisan'da başlayacak olan av yasağı öncesinde balık pazarında hareketlilik yaşanıyor. Sezonun son günlerinde, balık fiyatlarında dalgalanmalar gözlemleniyor. Balıkçılar, özellikle palamut balığının az olmasıyla birlikte hamsinin yeterli miktarda tezgahlara gelmediğini belirtiyor. Bu durum zaman zaman fiyat artışlarına neden oluyor.

A W175642 02

Vatandaşların Tercihi: İstavrit ve Mezgit

Balıkçı esnafı, vatandaşların en çok istavrit ve mezgit gibi alternatif balık çeşitlerine yönelik alışveriş yaptığını ifade ediyor.

A W175642 03

Tekneler Limana Demirliyor

Av yasağının yaklaşmasıyla birlikte birçok teknenin limana demirlediği bildiriliyor. Balıkçılar, yasağın başlamasıyla birlikte denizlerin dinlenmesi ve balık popülasyonunun artması umuduyla bu dönemi sabırsızlıkla bekliyor.

Ramazan Ayında da Balık Talebi Devam Ediyor

Öte yandan, Ramazan ayında da vatandaşların balık alışverişine devam ettiği gözlemleniyor. Balık, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor.

A W175642 01

Balıkçı esnafı Ercan Düzer, "Balık geliyor. Vatandaşın ilgisi bayağı yoğun. Hem çiğ alıyorlar hem de ızgara tava yaptırıyorlar. Havalar da sıcak balık biraz az çıkıyor. Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, çupra geliyor. Halkımız memnun. Fiyatlar ve balık bakımından uygun. Şu anda yarı yarıya düşük seyrediyor" diye konuştu.

Öte yandan, hamsi 100, istavrit 70, barbun 200, tirsi 35, çupra 175 liradan satılıyor.

İHA

Zonguldak Haberleri