TTK’dan avuç içi makine ihalesi... TTK’dan avuç içi makine ihalesi...

Gerçekten yaradan Allah memlekete her türlü güzelliği verdiği kadar yer altı zenginliğini de vermiş. Kömür ile var olan, gelişen, büyüyen ve ülkemizin de sanayisine katkı veren Zonguldak için, “Altı kara, üstü yeşil Zonguldak” diye de yakıştırma yapılmış.

Fakat gelin görün ki, eskiden madenle anılan ve 40-50 bin işçinin üretime katkı verdiği Karaelmas diyarı geldiğimiz noktada ocakların kapanıp-kapanmaması konusunda konuşulur olmuş. İşçi sayısı da 7 binlerin altına düşmüş ve bugünlerde alınacak olan 2 bin işçiye de sevinir olmuşuz. Madenlerin eski popülerliğini kaybettiği Zonguldak’ta gündem artık Filyos vadisi.

Doğalgazın da bulunmasıyla, devasa limanıyla Türkiye’nin en önemli stratejik yeri haline gelen Filyos, gelecek yıllarda ülkenin de gözbebeği olmaya aday bir bölgesi durumunda.

Burada söylenecek tek söz kim ne derse desin Zonguldak’ımız her anlamda yaşanabilir bir kent olma yolunda yeter ki bu şehri yönetenler kendini değil, kentini düşünmeli ve Zonguldak eski muhteşem günlerine döndürülmelidir. Haber-Yorum: Mustafa Emen.