Zonguldak’ın yıllardır başının belası olan ve hala da olmaya devam eden Zonguldak-Kozlu arasındaki çöplük alanını her defasında dalgaların döverek Kozlu sahiline yaydığı gerçeği sürekli gündemden düşmüyor.

Vatandaşlar sık-sık sahile yayılan pislikleri temizliyor, dalgalar yine alıp aynı şekilde sahili dolduruyor. Yıllardır bu sıkıntı bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Sebebi ise Belediyelerin çok büyük maliyeti olduğu ifade edilen böyle bir projenin altından kalkması mümkün görünmüyor.

SONUÇ: Sayın Valimiz olsun, Belediye Başkanları olsun buranın çözümün tek sebebi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının devreye girmesi ve yapılacak olan projeyle bu çöp dağlarının bir daha dalgaların sahile yaymamasını önleyecek şekilde yapılmasıdır. Başka türlü çözümü yok. Konu Bakanlığa iletildi, buradan gelecek haber bekleniyor.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, her kötü hava şartlarında dalgaların Kozlu sahiline yaydığı çöp ve pislikleri Kozlu belediye ekipleri ve vatandaşlar temizliyor ama kökünü temizlemedikten sonra bizlerde böyle yazmaya devam ederiz.

Romanlar Derneği Kurucu İl Başkanı Ömer Selim Alan’a tepki gösterdi! Romanlar Derneği Kurucu İl Başkanı Ömer Selim Alan’a tepki gösterdi!

Haber-Yorum: Mustafa Emen