Almanya, 2020 yılında çıkardığı yeni göç yasası kapsamında nitelikli işgücü havuzu oluşturarak Türk vatandaşlarını cezbetmeye çalışıyor. Yeni yasayla birlikte Türkiye'den Almanya'ya göç etmek isteyen genç ve yetişkin vatandaşlar için hukuki kolaylıklar sunulacak. Yürürlükteki değişiklikler, 2024'te Avrupa Birliği dışından gelen yüksekokul mezunları ve mesleki niteliklere sahip iş gücü için avantajlar getirecek.

KPSS şartsız personel alınacak! KPSS şartsız personel alınacak!

Almanya'nın 2020'deki göç yasası, Almanya'da çalışma ve mesleki eğitimle birlikte yaşama fırsatı sunan nitelikli göç ve Ausbildung eğitimine odaklanıyor. Bu kapsamda Tır Şöförlüğü, Aşçılık, Kuaförlük, Kaynakçılık gibi 300'den fazla iş kolunda Almanya'da çalışma ve eğitim imkanları sağlanıyor.

Almanya'daki birçok işletme, mesleki niteliklere sahip mavi ve beyaz yaka personel bulmakta zorlanıyor. Almanya ve İstanbul'daki genel merkez işbirliğiyle yürütülen çalışmalarla, Makine Teknolojileri, Elektrik Elektronik ve Yenilenebilir Enerji alanlarında danışmanlar, Almanya'da iş sözleşmelerini imzalayarak vize hazırlıklarına başlamış durumda. Kısa süre içinde bu uzmanlar Almanya'da yeni bir yaşama adım atacak.

HABER MERKEZİ