Akaryakıt fiyatları tarafında yaşanan peş peşe indirimler sonrası benzin fiyatı ve motorin fiyatları geri çekildi. Petrol fiyatlarındaki düşüşler devam ederken araç sahipleri gözlerini sektör temsilcilerinden gelecek haberlere çevirdi.

Arkadaş kurbanı oldu! Bu tuzağa düşmeyin... Arkadaş kurbanı oldu! Bu tuzağa düşmeyin...


Akaryakıt fiyatları 4. kez değişecek mi? Benzin ve motorin fiyatları başta olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrolde son gelişmeler neler? Benzin fiyatı ve mazot fiyatı için gelen indirimler sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor.

PETROLDE TALEP BASKISI

Petrol fiyatlarının düşüşünde, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de talebin azaldığına işaret eden veriler etkili oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 3,5 milyon varil artışla 443 milyon varil seviyesine yükseldiğini açıkladı. Stratejik ham petrol stokları ise 700 bin varil arttı.
 

FED'İN FAİZİ BİRAZ DAHA YÜKSEK TUTACAĞI BEKLENTİSİ OLUŞTU

Ayrıca, ülkede faizin bir süre daha yüksek seviyede kalmasının petrol talebini azaltacağı beklentisi fiyatların aşağı yönlü hareketini destekliyor. ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik devam ederken, uzmanlar geleceğe dönük ipuçları için Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerini takip ediyor.

ORTA DOĞU'DAKİ GERGİNLİK FİYATLARDAKİ AŞAĞI YÖNLÜ HAREKETİ KISITLIYOR

Öte yandan, Kızıldeniz'de devam eden çatışmaların küresel petrol arzını olumsuz etkileyeceği endişesi, fiyatların aşağı yönlü hareketini kısıtlıyor. Yemen'deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb'den geçen İsrail, Amerika ve İngiliz gemilerine yönelik saldırıları artırma tehdidinde bulundu. Husi, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde İsrail, ABD ve İngiltere'ye ait 48 geminin hedef alındığını söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da çarşamba günü Yemen'deki İran destekli Husilere karşı Kızıldeniz'de 4 "savunma saldırısı" düzenlediklerini duyurmuştu.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Benzin fiyatı için 21 Şubat 2024 tarihinde 0,76 TL indirim geldi. Böylece benzin fiyatı İstanbul'da 40 TL, Ankara ve İzmir'de 41 TL seviyelerine geriledi.

MOTORİNE 2. İNDİRİM GELDİ

Motorin fiyatları (mazot fiyatı) için 20 Şubat 2024'te 1,21 TL indirim, 21 Şubat 2024 tarihinde de 1,10 TL indirim geldi. Böylece İstanbul, Ankara ve İzmir'de motorin fiyatları 42 TL seviyelerine geriledi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Benzin ve mazot indirimi sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte o tablolar:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 42 TL
Ankara 42,76 TL
İzmir 42,96 TL

İL İL BENZİN FİYATI

İstanbul 40,46 TL
Ankara 41,16 TL
İzmir 41,36 TL

Benzin fiyatı için yeni indirim, zam yok.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.