Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Eğitim Öğretim yılı açılış programında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Avcı, Öğretmen ve öğrencilere başarılı bir yıl geçirmesini dilerken Zonguldak’ta 397 okulun 208 tanesinin dönüşümünü tamamladıklarını söyledi. Ayrıca 52 okulda da doğal gaz dönüşümünü bitirdiklerini ve bütün okullarda doğalgaz dönüşümü yapacağız dedi. 

ERDEMİR, Borsa İstanbul'un gözdesi oldu! ERDEMİR, Borsa İstanbul'un gözdesi oldu!

Milletvekili Avcı’nın açıklamaları şu şekilde;”İnşallah yeni eğitim ve öğretim döneminde çok daha güzel başarılara imza atmalarını ve çok verimli bir yıl geçirmelerini ben diliyorum. Günümüz kutlu olsun.Türkiye genelinde yaptıklarımız var. Tabii bizi ilgilendiren daha çok Zonguldak'taki yatırımlar. Biliyorsunuz şu anda Zonguldak'ımızda 397 tane okulumuz var. Bunlardan 208  tanesinin dönüşümünü yani deprem anlamındaki hem güçlendirmesini, bunun yanında tadilatını onarım gibi bütün bunları geçtiğimiz yıllarda hallettik. Bu çabamız, bu gayretimiz bu yıl da devam edecek. Inşallah biliyorsunuz bu bağlamda okullarımızın doğal gaz dönüşümüyle ilgili çok iyi netice kaydettik. Geçen yıl 52 okulumuzun biz doğal gaz dönüşümünü sağladık. İnşallah doğal gaz konusunda da  çalışmalar devam ettiği sürece bütçemiz bu anlamda yeterli. Bütün okullarımızın nihayetinde hepsinin doğal gaz dönüşümünü inşallah yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında yine Anadolu Mesleki ve Teknik Okullarımıza yaptıklarımız söz konusu. Geçtiğimiz yıl bu anlamda hakikaten Zonguldak'ımız için çok kıymetli işler yaptık. Yani bakıldığında Kozlu teknik ve mesleki lisemizde bir fırın açtık. Öğrencilerimiz orada her gün ekmek, bu rol ekmek dediğimiz ekmeklerin imalatını yapıyor. Kuru pasta, yaş pasta gibi imalatlar yapıyor. Aynı imalatı biz Kilimli'de gerçekleştirdik. Inşallah bu gibi çalışmaların önümüzdeki Yıllarda da devam edeceğini inanıyoruz ve bu bağlamda da bizler iktidar olarak Zonguldak'da bütün sıkıntıları gidermek için elimizden geleni yapacağız inşallah”dedi.