Keskinkılıç, TBMM'deki 2024 yılı bütçe görüşmelerinde, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada bu görüşleri dile getirdi.

Keskinkılıç, güvenlik meselelerinin daha da önem kazandığı bir dönemde olduklarını ifade ederek, Türkiye'nin bölgede barış ve istikrarın teminatı olduğunu, ancak terör örgütleri aracılığıyla ülkelerine karşı vekalet savaşı yapıldığını ve çeşitli bölgelerdeki çatışmaların Türkiye açısından önemli riskler oluşturduğunu söyledi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü saldırılara da dikkat çeken Keskinkılıç, Batı'nın bu konudaki tutumunu eleştirerek, insanlığın yaşanan zulmü asla affetmeyeceğini ifade etti.

Milletvekili Keskinkılıç, meydana gelen karmaşık gelişmelerin savunma ve güvenlik konularını daha da önemli hale getirdiğini belirterek, Türkiye'nin dünya barışına sunduğu katkıların tarihi bir sayfa olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin çevresindeki çatışma ve itilaflara karşı dünya barışına en büyük katkıları sağladığını vurgulayan Keskinkılıç, Türk ordusunun ve milli savunma sanayisinin barışın ve huzurun teminatı olduğunu dile getirdi.

Zonguldak, Karabük, Bartın illeri için meteorolojiden uyarı! Şiddetli ve kuvvetli geliyor Zonguldak, Karabük, Bartın illeri için meteorolojiden uyarı! Şiddetli ve kuvvetli geliyor

Türkiye'nin son 21 yılda savunma sanayi alanında kaydettiği başarıları öne çıkaran Keskinkılıç, dışa bağımlılık oranını yüzde 80'den yüzde 20'lere düşürdüklerini ve Türkiye'nin savunma sanayinde kendi teknolojisini üretebilen bir ülke haline geldiğini belirtti. Milli Savunma Sanayii projeleriyle Türkiye'nin dünya genelindeki başarılarını vurgulayan Keskinkılıç, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve SİHA teknolojilerinde elde edilen konumu örnek olarak gösterdi. Kendi savaş gemisini üretebilen 10 ülkeden biri olduklarını belirten Keskinkılıç, Türkiye'nin artık savunma sanayinde ihracatçı bir ülke olduğunu söyledi.

Milletvekili Ali Keskinkılıç, konuşmasını tamamlarken Türkiye'nin 21 yıl önceki dışa bağımlılık oranından bugüne yaşadığı başarıları, savunma sanayinde elde ettiği teknolojik ilerlemeleri ve dünya barışına sağladığı katkıları vurguladı.

HABER MERKEZİ