Kastamonu'nun İsmailbey Mahallesi'nde bulunan Şehit Teğmen Cemal Tepeli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim gören milli sporcular, 14-17 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Avrupa Wushu Şampiyonası'na hazır. Berkay Ozan Şahin ve Asuman Çığlıoğlu, 40 günlük bir hazırlık kampının ardından İstanbul'da düzenlenecek olan şampiyona için son antrenmanlarını tamamladı.

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler...

Berkay Ozan Şahin, genç yaşına rağmen kariyerinde Türkiye ve Balkan şampiyonlukları ile Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü bulunuyor. 60 kilogramda mücadele edecek olan Berkay, Avrupa şampiyonluğunu hedeflediğini belirtti. Asuman Çığlıoğlu ise 2013 yılından bu yana kick boksla ilgileniyor ve Portekiz'de düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda dünya üçüncülüğü elde etmiş bir sporcu. Kendisi, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istediğini söyledi.

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.. (3)

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.. (4)

Milli takım antrenörü Emrah Şahanoğlu, milli sporcuların kararlılıkla şampiyonluk için hazırlandıklarını ifade etti. Kastamonu'dan 8 sporcunun büyükler kategorisinde milli takımı temsil edeceği belirtildi. Şahanoğlu, sporcularının başarılarıyla gururlandığını dile getirdi. Şampiyona öncesinde yapılan hazırlık sürecinin olumlu geçtiğini belirten Şahanoğlu, sporcuların iddialı olduklarını vurguladı.

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.. (6)

Fatura tartışması cinayetle sonuçlandı! Fatura tartışması cinayetle sonuçlandı!

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.. (5)

Berkay Ozan Şahin, "Bu yılın başında wushu branşında Türkiye şampiyonu oldum. Balkan Şampiyonası'na katıldım ve orada da şampiyon olarak Avrupa Wushu Şampiyonası'na katılmaya hak kazandım. İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Wushu Şampiyonası'na giderek, orada da şampiyon olacağım. Antrenmanlarımla birlikte antrenörlük de yapıyorum. Salonda çocuklarla ilgileniyorum. Ben, şampiyona için iyi bir emek verdim. Beklentim büyük. İçimde iyi bir his var, Avrupa şampiyonu olacağımı düşünüyorum." şeklinde duygularını ifade etti.

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.. (8)

Asuman Çığlıoğlu ise, "Wushuda ilk defa Türkiye şampiyonu oldum. Balkan Şampiyonası'na katıldım ve orada da şampiyon oldum. Şimdi de Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Ülkemizi ve ilimizi wushu branşında da temsil edeceğim. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Çift antrenmanlar yapıyoruz. Hafta bir gün dinlenme yapıyoruz. Biz, kendimize çok güveniyoruz. İnşallah Avrupa şampiyonluğunu takım arkadaşım Berkay ile birlikte ülkemize ve Kastamonumuza getireceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kastamonu'dan Avrupa Wushu Şampiyonasında altın madalya için mücadele edecekler.. (10)

Kastamonu'nun gurur kaynakları Berkay Ozan ve Asuman, Avrupa Wushu Şampiyonası'nda başarılarıyla dikkat çekmeyi hedefliyor. Şehirleri için yarışacak olan sporcular, Kastamonu'nun adını en iyi şekilde duyurmayı amaçlıyor.

HABER MERKEZİ