Tarihçi-yazar Ahmet Şimşirgil’den Zonguldak’ta imza günü ve söyleşi…

Tarihçi-yazar Prf. Dr. Ahmet Şimşirgil’den Zonguldak’ta fuara katıldı… Çarpıcı açıklamalar…

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...


Tarihi anlatan televizyon dizilerinde Osmanlı tarihinin yanlış anlatıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Muhteşem Yüzyıl dizisinin doğru tek karesi yoktu. TRT başlayınca sevinmiştim. TRT, para için tarihini sattı. Selahaddin Eyyubi dizisini 3 saat yapmışlar… Kim izler 3 saat boyunca… Yap 60 dakika sürekli izlensin… Şeyh Edebali’nin bile kızını kaçırttılar dizide… Kaçırıldıysa tamam yap. Reytinge, paraya kurban etme… Bir solcu yapsaydı Türkiye ayağa kalkardı. TRT yapıyor, kimsenin gıkı çıkmıyor… Bizden biri! Ertuğrul Gazi dizisinde Sadettin Köpek’i hain olarak göstermek tarihe ihanettir. En adil insanlardandı. Köpek unvan değil ismiydi. Babası sadık olsun diye köpek ismini vermişti. Ayrıca Ertuğrul gazi Sadettin köpek ile hiç karşılaşmadı. Karşılaşsa Ertuğrul gaziye acırdım” dedi.

Sohbet ortamında geçen söyleşinin ardından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, kitaplarını imzalayıp fotoğraf çektirip sohbet etti. Prof. Dr. Şimşirgil, son olarak Osman Sav’ın youtube kanalına programa katıldı. İzlemek isteyenler: https://www.youtube.com/@OsmanSav adresinden programa ulaşabilecek.