Zonguldak Havaalanının 310 metre uzamasının alt yapı çalışmaları bitmek üzere…

6,3 milyonluk bloke engeli!

  • Zonguldak İl Özel İdaresi imkanlarıyla aylardır devam eden Zonguldak Havaalanı pistinin 310 metre uzatılmasının alt yapısında sona gelinirken genişletilmesi ve uzatılmasının alt yapı çalışmaları için harcanacak 6 milyon 300 bin liralık bütçenin Maliye Bakanlığındaki blokesinin kalkması bekleniyor.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından ayrılan 6 milyon 300 bin liralık ödenek Mart ayı başında Maliye Bakanlığı tarafından bloke edildi.
  • Ödenek gelmemesine rağmen iş görülmesi için 1.881 metrelik pistin toplamda 310 metre uzamasının alt yapı çalışmasını başlayan İl Özel İdaresi, 15-20 gün içinde alt yapı çalışmasını bitirip beton dökmeye hazır hale getirmeyi amaçlıyor.
  • 30 metre olan pistin genişliğinin ise eklerle birlikte 22 metre daha genişletilmesinin alt yapısı için 6 milyon 300 bin liranın gelmesi bekleniyor. Bloke olan 6,3 milyon liranın gelmesiyle pistin 250 metre uzaması ve genişlemesi işinin alt yapısının tamamlanacağı vurgulandı. Betonlama işinin ise İstanbul’daki 3. Havaalanını yapan, Filyos limanında da çalışan Kolin İnşaat tarafından yapılacağı, bunun ödeneğinin ise ayarlanmaya çalışıldığı öğrenildi.

 

Zonguldak’a uçuşlar başlıyor!

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 12 Mayıs 2019 tarihinde Zonguldak Havaalanına başlayan seferler bu sene de 28 Mayıs 2020 tarihinde başlayacağı duyuruldu.

Türk Hava Yolları, Zonguldak-İstanbul seferlerine 28 Mayıs tarihinden itibaren başlıyor. Seferlerin Salı, Perşembe ve Pazar günü yapılacağı, bilet satışları başladığı ifade edildi.

Almanya Münster- Zonguldak arasında yapılacak direk seferlerin 24 Haziran’da Corendon Hava Yolları tarafından başlatılması planlanıyor.

Geçen sene gerçekleşen Zonguldak- Düsseldorf arasındaki uçuşların bu sene de olması için firmalarla görüşmenin devam ettiği öğrenildi.

Pistteki uzatma çalışmasının uçakların inip kalkmasına engel olmayacak şekilde düzenleneceğini ifade eden yetkililer, uçuştan 2 saat öncesinde makinaların alandan uzaklaştırılacağına vurgu yaptılar.

Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem! Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem!