Geçmiş dönemlerde 12.500 TL civarında olan promosyonlar, 2024 yılı itibarıyla yükselmeye devam ediyor.

UZMANINDAN PROMOSYON DEĞERLENDİRMESİ

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, emeklilerin maaşlarını kendi bankalarında çekebilmek için bankalar arasında yaşanan promosyon yarışını değerlendirdi. Kurtuluş, yeni dönemde maaşlardaki artışlarla birlikte promosyon tutarlarının da yükseldiğini belirtti. Şu anki yükselişin, önceden bankalar tarafından öngörülen ve satın alınan promosyon tutarları olduğunu ifade eden Kurtuluş, bu tutarların bir miktar daha artabileceğini ancak yaklaşık olarak 15 bin TL civarında stabil kalabileceğini düşündüğünü belirtti.

BELİRLENEN SÜRE VE PROMOSYON MİKTARLARI 

Kurtuluş, emeklilerin tercih yaparken en önemli kriterlerin süre ve promosyon miktarı olduğunu vurguladı. Uzun süreli promosyon sunan bir bankanın, daha düşük tutarda promosyon veren başka bir bankadan daha avantajlı olabileceğini ifade etti.

Araç Kasko Değeri Neye Göre Belirlenir? Araç Kasko Değeri Neye Göre Belirlenir?

Emekli maaşlarındaki belirsizliklere değinen Kurtuluş, maaşlara ek ödemelerin veya refah paylarının gelip gelmeyeceğinin netleşmesi sonrasında şubat ayında promosyon artışlarının devam etmesini beklediğini belirtti.

PROMOSTON ANLAŞMALARININ SONLANDIRMASI VE YENİ ANLAŞMALAR

Emeklilerin, banka ile promosyon anlaşmasını sonlandırmak istediklerinde belli cezai şartları ödemeleri gerektiğini hatırlatan Kurtuluş, yeni anlaşma yapmadan önce eski anlaşmayı bozup bunun cezasını ödemek ile yeni anlaşma yapmak arasındaki farkı kıyaslamaları gerektiğini belirtti.

15 BİN TL'YE VARAN PROMOSYONLAR

2024 yılında bir bankanın, emekli maaşını taşıyan emeklilere 15 bin TL'ye varan nakit promosyon fırsatı sunduğunu belirten Kurtuluş, emeklilerin kar-zarar durumunu değerlendirmeleri ve elde edilecek gelirin, ödenecek cezadan yüksek olması durumunda eski promosyon anlaşmasını bozarak yeni bir anlaşma yapmalarını önerdi.

HABER MERKEZİ