2023 ÖSYM sınav takvimi  ve Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) başvuru tarihleri belli oldu.

ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, lisans mezunu adaylarınkatılacağı KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav başvuruları 16 Mayıs 2023 Salı günü başlıyor. KPSS başvuruları 29 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek.

İlk başvuruyu kaçıran adaylar, geç başvuru yapabilecek. KPSS geç başvuruları  6-7 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları bu yıl yapılmayacak. KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları önümüzdeki yıl yapılacak.

2023 KPSS SINAV BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Memur adayları, başvurularını internet üzerinden  ÖSYM Başvuru Merkezleri'den veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yahut ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

Sınava girecek memur adaylarının başvuruların tamamlanması için sınav ücretlerini yatırması gerekiyor. KPSS sınav ücreti ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankaların ATM'lerinden, banka şubelerinden ve internet bankacılığı yöntemiyle ödenebiliyor.

İsteyen memur adayları ÖSYM'nin kendi ödeme sisteminden  "e-Ödemeler bölümün banka/ kredi kartıyla" ödemelerinden gerçekleştirebilir.

2023 KPSS SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Bütün protokol onları yalnız bırakmadı! Bütün protokol onları yalnız bırakmadı!

Henüz ÖSYM , 2023 KPSS başvuru kılavuzunu yayınlamadığı için KPSS ücreti henüz netlik kazanmadı. KPSS kılavuzu erişime açıldığında sınav ücretleri belli olacak. KPSS ücretleri geçen yıl:

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 115,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 80,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 115,00 TL şeklindeydi.

2023 KPSS TARİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS 2023 Genel Kültür-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da

2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi 1. oturumu 29 Temmuz'da

2023 KPSS A Grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi 2. oturumu 30 Temmuz tarihinde yapılacak.

2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 6 Ağustos tarihinde yapılacak.

Aybüke Ünal