Ülkemiz 2020 yılında ekonomik zorluklarla boğuşurken üstüne bir de Cavit-19 Korana belası yüzünden millet olarak 1 yıldan beri çok üzücü durumlara düştük. Binlerce vatandaşımızı, sevdiklerimizi kaybettik. Fakat, “Hayat devam ediyor” gerçeğiyle 2021 yılına da umutla girdik. Kömürle var olan Zonguldak’ta bu defa da Doğalgazın bulunmasıyla moraller düzeldi yüzler güldü.

26 Ağustos 1931 tarihinde Atatürk’ün Zonguldak’ı şereflendirdiği gün "Zonguldak’ın derin toprakları altındaki maden serveti ne kadar kıymetli ise, bizim gözümüzde Zonguldak da o kadar çok değerli bir ilimizdir." diyerek bu günleri görür gibiydi. Aradan yıllar geçti ve Karaelmas diyarı ülke ekonomisine yıllarca Taşkömürü ile destek verdi ve şimdi de denizinin derinliklerinde Doğalgaz bulundu ve çok önemli bir ekonomik değer daha ülkemizi şahlandıracak, hepimizin hizmetinde olacak.

 

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit döneminden itibaren yapılması beklenen ve çok seneler sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hayat bulan Filyos Limanı, Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin burada karaya çıkarılacak olması sayesinde ülkenin yeni enerji üssü olacak. Doğal gazın, karaya bağlantı noktasında kurulacak rafinaj tesisleri, buna bağlı gelişecek yan sanayiyle birlikte Zonguldak'taki yerel ekonomimize ciddi katkıların geleceğini öngörülüyor.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ı ziyaretinde Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin Filyos'ta karaya çıkacağını açıklaması, kentte heyecanla karşılandı. Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Bakan Dönmez'in açıklamasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, 2020 yılının yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik yansımaları bakımından zor bir yıl olduğunu ifade ederek yerinde ve zamanında alınan tedbirlerle devlet, özel sektör ve vatandaşların bu yılı en az zararla atlatma gayretinde olduklarını söyledi.

 

Filyos Limanı, Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin burada karaya çıkarılacak olması sayesinde ülkenin yeni enerji üssü olacak.

Ülkede ekonomik faaliyetlerin devam ettiğini, ülkenin geleceğine olan güveni pekiştiren en iyi haberini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından aldıklarını dile getiren Demir, Zonguldak açıklarında keşfedilen 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin ülke açısından ve stratejik bakımdan çok önemli bir keşif olduğunu vurguladı.

 

Demir, "Zonguldak, taş kömürüyle Türkiye'nin sanayi devriminin gerçekleştirilmesine, ekonomik büyümenin sağlanmasına çok önemli katkılar vermiştir. Bu defa yeni yapılan doğal gaz keşfiyle birlikte Zonguldak doğal gazıyla inşallah Türkiye ekonomisine can verecek, ülkenin kalkınmasına, gelişmesine ciddi, önemli katkılar sağlayacak." dedi.

Zonguldak ekonomisine ciddi katkıları olacak…

Doğal gaz rezervinin karaya çıkarılması noktasında keşfin yapıldığı ilk günden itibaren bir iki alternatif üzerinde durulduğunu belirten Demir, "Burada biz Zonguldak'ın ve Filyos'un en güçlü adaylardan olduğu fikrimizi beyan etmiştik. Sağ olsun sayın bakanımız bu alanda Zonguldaklılara yılın son güzel müjdesini vermiş oldu. Bizim 25 milyon tonluk dev bir limanımız faaliyete geçme aşamasına zaten gelmişti. 25 milyon tonluk limanımızın hemen arkasında da endüstri bölgesi 6 bin dekarlık büyükçe bir alanımız var. Bittiğinde Türkiye ekonomisi hayat bulacak. Yöre halkımız da rahatlayacaktır.”

Soğuksu trafiğe kapandı! Dikkat Soğuksu trafiğe kapandı! Dikkat

İşin özü şudur ki, bugüne kadar her anlamda gereken ilgi gösterilmeyen Zonguldak Vilayeti, Filyos limanının hayata geçmesi ve Doğalgazın da bulunmasıyla Türkiye’nin göz bebeği haline geldi. Dileğimiz odur ki Doğalgazda yıllardır dışa bağımlı olan ülkemiz kendi özündeki bu büyük zenginliğiyle vatandaşlarını da rahatlatacak ve çok pahalıya yaktığı, bütçesini sarstığı Doğalgazı ucuza yakma fırsatı yakalayacaktır.

 

Vatana ve millete hayırlı olmasını dileyerek 2021 yılının da sağlıklı ve huzurlu geçmesini hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

***   ***   ***

 

SÖYLENMESİ TAVSİYE EDİLEN ÖNEMLİ SÖZLER -

Göklerde olanlar, yerdekiler ve ikisi arasındaki tüm mahlûkat Allah’ı tesbih eder. Tesbih, acziyeti idrak etmek ve Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih etmektir. Resûlullah’ın en çok yapılmasını öğütlediği tesbih sözleri “Suphanallah, Elhamdülillah, Allahü Ekber”dir. Vakit namazlarından sonra bu tesbih sözlerini 33’er defa tekrar edenler dünya ve ahirette iyilik ve ihsanlarla müjdelenmiştir. Daima söylenmesi tavsiye edilen bu sözlerin yanı sıra günlük hayatımızda dilimizden düşmeyen bazı tesbih sözleri ve tabirler vardır. Bir işe başlarken bismillah; olmasını istediğimiz bir iş için inşallah; bir şeyi güzel bulduğumuzda maşallah; bir şeyden korktuğumuzda Allah korusun anlamında maazallah; bir şaşkınlık anında fesuphanallah; rıza ve hoşnutluğumuzu ifade ederken eyvallah; bir umut beslerken evvel Allah; bir aksilik gördüğümüzde hay Allah demek bu kabildendir. Âdet olan ve öylesine kullanılan bu sözler, halisane duygularla söylemesi halinde mümin bireyin Allah’ın rızasına ulaşmasına vesile olacaktır.

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/yazar-2021-yilinda-zonguldak-418.html