Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması! Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması!
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında BioNTech ve Sinovac aşılarıyla uygulama devam ediyor. 2 doz Sinovac aşısı olan kişilere yönelik önemli bir açıklama geldi. Buna göre, tüm uzmanlar 2 doz Sinovac aşısı yaptıranların 3. doz BioNTech aşısı olmalarını belirtiyor. Harvard Üniversitesi Profesörü Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Sinovac aşısının Delta varyantına karşı çok etkili olmadığını ve ‘acil’ olarak 3. doz mRNA yani BioNTech aşısı olmaları gerektiğini söyledi.

SİNOVAC OLANLAR İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Sinovac aşısının yeni çıkan varyantlara karşı daha büyük zaafiyet gösterdiğini belirten Harvard Tıp Profesörü Gökhan Hotamışlıgil, Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e yaptığı açıklamada Sinovac olanların acilen üçüncü doz olarak mRNA aşılarından birini olması gerektiğini söyledi.

MASKELER NE ÇIKACAK?

Toplumun yüzde 70’inin aşılanmasının kritik eşik olacağını belirten Hotamışlıgil, sonbaharın ilk aylarına kadar maske takmaya devam edilmesi gerektiğini açıkladı.

3. DOZ BİONTECH YAPILMALI’

Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi alanında dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve ABD’de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Acilen daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz BionTech yapılmalı!” çağrısını yaptı. “Endonezya’da bu ay Covid den ölen 26 doktordan 10’u daha önce 2 doz Sinovac aşısı olmuş! Şu anda delta varyantı Endonezya’da çok hızlı yayılıyor, Sinovac aşısı deltayı durdurmakta yetersiz kalıyor. Acilen daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz Biontech yapılmalı!” ifadesini kullandı.