Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni yıla yoğun istihdam hamlesiyle giriş yapıyor.

Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı? Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı?

Bakanlık, 1071 sözleşmeli gençlik çalışanı pozisyonu için personel alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre alımlar, bakanlığın taşra teşkilatlarında gerçekleştirilecek.

Adaylar, 29 Aralık 2023'ten itibaren başvurularını elektronik ortamda e-Devlet üzerinden yapabilecek. Başvurular 8 Ocak 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru sürecinde adayların, başvurdukları pozisyon için aranan niteliklere uygunluk yönünden inceleneceği belirtiliyor.

GSB Personel Alımı Şartları
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
657 sayılı Devlet Memuru Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4,5,6 ve 7’inci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,(Dul ve yetim aylığı hariç)
2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türünden asgari 50(elli) puan almış olmak,
Tercih edilecek her grup için yukarıdaki tabloda aranan nitelikleri taşıyor olmak,
Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta ikren görevden, veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşme esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesi feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenlerin, sözleşme fesih tarihinin üzerinden bir yıl geçmiş olmak,
Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,
Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,
Gençlik Çalışanı pozisyonu 6.Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği belgesine sahip olmak.
Başvurular ve Sonuçlar Kariyer Kapısı Üzerinden Görüntülenebilecek
Adaylar, başvurularını ve sınavla ilgili tüm bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden kolayca görüntüleyebilecek. Bu sayede başvuru süreci ve alım süreci adaylar için daha şeffaf hale getirilmiş olacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu büyük istihdam hamlesi, gençler arasında büyük bir ilgi uyandırdı. Başvuruların yoğun olması beklenirken, bu alımın gençler için önemli bir istihdam fırsatı olacağı değerlendiriliyor.