Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; Oda Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ile iş insanları Murat Çarşambalı ile Suat Karakaş’ı kurmuş bulundukları kesimhane ile besi ve damızlık çiftliklerinde ayrı ayrı ziyaret ederek, yatırım, üretim ve başarı öykülerini dinledi. Demir oda üyelerinin başarılarını il sınırlarını aşmasının memnuniyet verdiğini kaydederek çözümlenmesi gereken sorunları için üyesi bulundukları Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını çözüm ortağı olarak görmelerini istedi.
ZTSO Başkanı Demir ile Oda Genel Sekreteri Sarıkaya haftada 2 gün olarak sürdürdükleri üye ziyaretlerine Çaydeğirmeni ile Saltukova Yukarı İhsaniye Köyünde devam ettiler.
Demir ve Sarıkaya mutat ziyaretlerinin ilkinde Çay-Vet,RM Grup ve Batı Karadeniz Tavukçuluk şirketleri ile besi çiftliği, kesimhane faaliyetlerinde bulunan Murat Çarşambalı’yı kurmuş bulunduğu bölgenin en büyük kesimhanesinde ziyaret ederek yatırımı hakkında bilgi aldılar.
200 dönüm üzerine kurulu kesimhane ve ek tesisler hakkında bilgi veren Çarşambalı bölgede besiciliğin geliştirilmesi için yapılan çalışmaları gücü oranında desteklediğini, bölgenin ihtiyacı olan kesimhaneyi kurarak önemli bir eksikliği gidermeyi hedeflediğini kaydettiği ziyarette, bölgedeki süt üreticilerinden düzenli süt topladıklarını, hayvancılığın teşvik edilmesinin yem bitkisi yetiştiriciliği ile birlikte yapılması ile amacına ulaşılacağını vurgulayarak bölge dinamiklerinin canlandırılması için vakit kaybına tahammülleri olmadığını söyledi. Kendisinin tüm Anadolu’yu gezerek kesimhanenin tam kapasite çalışması için uğraş verdiğini ,Kurban Bayramı sürecinde günlük bin büyükbaş hayvan kesiminin yapılacağını belirten Çarşambalı “tam otomatik ve hijyenik koşullarda yapılan hayvan kesimi için kurulan tesisimiz Kurban Bayramında büyük sınav verecek tüm çalışma arkadaşlarımız ile bunun hazırlığı içindeyiz.” dedi.

ZTSO Başkanı Demir Murat Çarşambalı’yı bölgeye verdiği hizmetler ve yatırımlarından dolayı tebrik ederek “bu ölçekte bir tesisi bankalardan kredi kullanmadan inşa etmek; büyük özgüven, cesaret ve risk gerekli siz bunların tümünü üstlenmişsiniz ve gördüğümüz kadarı ile başarmışsınız bu kez de hedefinizi genişletmişsiniz tebrik ediyorum. Tüm Anadolu’yu gezerek canlı hayvan toplamak, Çaydeğirmeni’ne getirerek kesmek ciddi emek ve tecrübe gerektiren bir iş. Bunu başaran birey için diğer sorunlar üstesinden gelinmeyecek sorunlar olmamalı. Ancak siyasette, bürokraside aşılamayacak sorunlarınızda üyesi olduğunuz sivil toplum örgütünün çözüm ortağı olduğunu unutmayın. Biz duymamış, uzak kalmış veya bir eksikliğimiz olur ,sorununuzun bize ulaşmamış olabilir. Arayın, hatırlatın, ısrar edin. Ancak odanız ile bağınızı soğutmayın kopartmayın Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ettikçe, onların çabalarını başarı öykülerini dinledikçe mutlu oluyoruz. “dedi. Demir ziyaretin sonunda Çarşambalı’ya oda yayınlarını imzalayarak takdim etti.

Zonguldak'ın nöroloji uzmanı Şenol Yavuz'dan Zonguldak'ı üzecek haber! Zonguldak'ın nöroloji uzmanı Şenol Yavuz'dan Zonguldak'ı üzecek haber!

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya Ege Romanov Koyunu Çiftliğinde iş insanı Suat Karakaş’ı da ziyaret ederek ikinci emekliliğinde kurduğu damızlık koyun çiftliğinde elde ettiği başarılarından dolayı kutladı.
10 yıl önce hayalini kurduğu çiftlik evi için 10 dönümlük bir arsa aldığını, çiftlik evine birkaç tane koyun almak için girişimde bulununca böyle bir sektörün varlığını öğrendiğini, zamanla da sektörün içinde yer aldığını anlatan Karakaş Romanov,Kerryhill, Karabaş ile İlderpas cinsi damızlık koyun yetiştiriciliğinin yapıldığı Ege Romanov Koyun Çiftliğinde ki faaliyetlerini şöyle özetledi:” 2 bin koyun kapasiteli çiftliğimiz için Filyos Çayının kenarında hazineden kiraladığımız mezbelelik yerleri ıslah ederek yonca ekiyoruz. Çevrede ikamet eden 4 çalışanımız ile damızlık koyun yetiştiriyoruz. Buradaki koyunlarımız dışında Ukrayna’da satın aldığımız ancak buraya getirmediğimiz 250 cins koyunumuz daha var. Besiciliğini yaptığımız ve tüm ülkeye dağıtımını yaptığımız Romanov,Kerrthill,Karabaş ve İldepras cinsleri koyun ırkının en iyileri . Kanatlı hayvan ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği de yapıyoruz ancak asıl işimiz damızlık koyun yetiştiriciliği, emekliliğimizi yaşamak için kurduğumuz bir çiftlikte hobimiz asıl işimiz oldu. Zonguldak’ta akaryakıt ofisimiz çalışmaya devam ediyor. Ancak biz buradayız. Her iki işletmemizin muhasebesini kızımız tutuyor.”diye konuştu.

ZTSO Başkanı Demir , Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının uzun süredir üyesi olan Karakaş’ı damızlık koyun yetiştiriciliği faaliyetlerini sosyal medya aracılığı vasıtası ile yakından takip ettiğini ifade ederek ” İnşaat, hizmet ve akaryakıt ofisi işletmeciliğinden dolayı yakından tanıdığımız iş insanını farklı sektörde bu kadar başarılı görünce mutlu oluyoruz. İlerleyen bir yaşta, hiç bilmediği sektörde, özellikle kentte büyümüş birisinin dünyanın en değerli koyun ırklarını tespit edip bunları satın almak için Ukrayna,Rusya ,Macaristan köylerinde tırlarla dolaşması satın alması,Ülkeye getirip büyütmesi damızlık hale getirmesi ile pazarlaması gerçekten zor tebrik ediyoruz. Başarılarınız ve ticari cesaretiniz tüm yatırımcılara örnek olsun. Bugün önce Sayın Çarşambalı ardından sizin çiftliğinizde gördüklerimiz ve yaşadıklarımız anlatılan başarı hikayesi tüm yorgunluğumuzu aldı “