ZONSİAD Genel Sekreteri Av. Rukiye Karayağız, ZONSİAD'ın yardımları üzerine Ereğli'de ayrışmaya yönelik yapılan açıklama ve haberlere tepki gösterdi.

 

Yapılan 2 dağıtımda da Ereğli'ye yer verildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Gerek yaşanan olay gerekse de Ereğli basınında yer alan ayrıştırıcı ve derneğimizden bir bilgi alınmadan yapılan haberler bizleri üzmekle birlikte, derneğimiz doğru bildiği yolda çalışmaya ve üretmeye devam edecektir. Belediyemiz tarafından geri çevrilen yardımlar kaymakamlığımız vasıtası ile Ereğli’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Ereğli, şehrimizin nadide ilçelerinden biri olup, bizler için çok kıymetlidir" denilerek gazetecilerin doğru bilgi almadan ayrıştırıcı yazılar kaleme almasını eleştirildi.

ZONSİAD Genel Sekreteri Av. Rukiye Karayağız, yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) olarak, küresel olarak yaşanılan bu zor günlerde taşın altına elimizi koyarak ihtiyaç sahibi Zonguldak’lı ailelere gıda kolisi dağıtılması için ‘bir el de sen uzat’ sloganı ile kampanya yürütülmektedir. Kampanyamız çığ gibi büyümüş, toplanan yardım sayısı 5.000’ i aşmıştır. Kampanyamıza gazeteci, sporcu ve sanatçılarımız tarafından büyük destek verilmiştir. Daha evvel derneğimiz tarafından dağıtımı yapılan 1000 koliden sonra 30.04.2020 tarihi itibari ile 4.000 kolinin de dağıtımına başlanmıştır.

 

Derneğimizin amacı mümkün olduğu kadar çok aileye dokunmaktır. Bu nedenle toplanan yardımlar tarafımıza gelen yardım talepleri ve yapılan şartlı bağışlar da göz önünde bulundurularak mümkün olduğunca geniş kitleye ulaştırılmaya çalışılmaktadır.

 

Bakan Özhaseki "Yerel Seçimler, Geleceğimizi Belirler" Bakan Özhaseki "Yerel Seçimler, Geleceğimizi Belirler"

Bu kapsamda daha önce yapılan dağıtımda da yer alan Ereğli Belediyesi ile Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Ormanlı Belediyesi de dağıtım yapılacak yerler arasında yer almıştır. Ancak Ereğli Belediyesi, derneğimize ulaşarak yapılan yardımın sayıca az olmasını gerekçe göstererek yardımı kabul etmeyeceklerini bildirmiştir.

 

Ülke olarak yaşadığımız şu zor günlerde aslolan ayrışmak değil birlik olmaktır. Sofrasına katkı sağlayacağımız bir aile dahi bizim için büyük önem arz etmekte olup, bu hususta belediyelerimizden destek beklemek en tabi hakkımızdır. Aksi davranış ve tutumlar ihtiyaç sahibi ailelerimizin haklarına halel getirme niteliği taşıyacaktır.

 

Gerek yaşanan olay gerekse de Ereğli basınında yer alan ayrıştırıcı ve derneğimizden bir bilgi alınmadan yapılan haberler bizleri üzmekle birlikte, derneğimiz doğru bildiği yolda çalışmaya ve üretmeye devam edecektir. Belediyemiz tarafından geri çevrilen yardımlar kaymakamlığımız vasıtası ile Ereğli’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Ereğli, şehrimizin nadide ilçelerinden biri olup, bizler için çok kıymetlidir. Derneğimiz ne yaşanırsa yaşansın kol kırılır yen içinde kalır düsturu ile yol almaya devam edecektir.  

 

Bu vesile ile yürüttüğümüz kampanyaya destek veren bağışçılarımıza, ayrıca videolarıyla destek veren gazeteci, sporcu ve sanatçılarımıza teşekkürü borç bilmekteyiz.

 

Sağlıklı, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağımız günler diler, tüm Zonguldak halkına saygılarımızı sunarız."