Zonguldak'ta Akademisyenler, Kanser Tedavisinde Yeni Adımlar Atıyor!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi ile birlikte geliştirdikleri kanser tedavi bileşiğinde önemli bir adım attı. Geliştirilen "Selenotetrazol Halkası İçeren Pürin Analogları" adlı bileşik, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı. İlaç adayı olarak değerlendirilen bileşik, melanoma, over, lenfoma ve diğer kanser türlerinde test edildi ve mevcut tedavi yöntemlerinden daha etkili olduğu belirlendi.

A W114534 04

Yeni Bileşik Kanser Tedavisinde Potansiyel İlaç Olarak Öne Çıkıyor!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi akademisyenleri, kanser tedavisinde kullanılmak üzere geliştirdikleri bileşiğin patentini aldı. "Selenotetrazol Halkası İçeren Pürin Analogları" adlı bileşik, melanoma, over, lenfoma gibi kanser türlerinde test edilerek mevcut tedavi yöntemlerine göre daha etkili olduğu gözlendi. Doktor Öğretim Üyesi Gülay Dilek, sentezledikleri bileşiğin kanser hücreleri üzerinde diğer bileşiklere göre daha etkili olduğunu belirtti.

ZBEÜ'den Yeni Kanser Tedavisi Bileşiği: "Selenotetrazol Halkası İçeren Pürin Analogları"

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi akademisyenleri, kanser tedavisi için umut vaat eden bir bileşik geliştirdi. "Selenotetrazol Halkası İçeren Pürin Analogları" adlı bileşik, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı. Bileşik, melanoma, over, lenfoma gibi kanser türlerinde test edildi ve mevcut tedavi yöntemlerinden daha etkili olduğu gözlendi.

A W114534 01

Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak

ZBEÜ'de Yeni Gelişme: Kanser Tedavisinde Kullanılabilecek Bileşik Patent Aldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri, kanser tedavisi için geliştirdikleri "Selenotetrazol Halkası İçeren Pürin Analogları" adlı bileşiğin patentini aldı. Bileşik, melanoma, over, lenfoma gibi kanser türlerinde test edilerek mevcut tedavi yöntemlerinden daha etkili olduğu belirlendi. Doktor Öğretim Üyesi Gülay Dilek, selenyum içeren bileşiğin diğer alternatiflere göre daha kararlı olduğunu vurguladı.