Zonguldak'ta ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılan Afganistanlı 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedinin ormanlık alanda yanmış halde bulunmasıyla ilgili olayda, 3'ü tutuklu olmak üzere toplam 6 şüpheli hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istendi.

KAÇAK MADEN OCAĞINDA İNCELEME

Geçtiğimiz Kasım ayında kaybolan Nourtani'nin yanmış cesedi bulunduktan sonra başlatılan soruşturma sonucunda, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Cesedin bulunmasının ardından jandarma ekipleri, Nourtani'nin iddia edilen kaçak maden ocağında çalıştığı bölgede incelemelerde bulundu. Bir görgü tanığı, Nourtani'nin kaçak ocağında çalışırken fenalaşıp bilincini kaybettiğini ifade etti. Bu ifadenin ardından, kaçak ocağı işlettiği iddia edilen şahıs ve diğer 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Zonguldak Afgan Işçi Cinayeti (1)-1

İddianamede, Nourtani'nin yanmış cesedinin incelenmesi sonucunda vücudunun yanmış olduğu ve yüz bölgesinin tanınabilir olduğu belirtildi. Ayrıca, cesedin Nourtani'ye ait olduğunun, kayıp başvuruları üzerinden yapılan sorgularda tespit edildiği ifade edildi. Olayın kişi ve toplum üzerindeki olumsuz etkisi ve şüphelilerin olayın ortaya çıkmasını engelleme çabaları dikkate alınarak soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi.

VAGONUN ÇARPMASI SONUCU AĞIR YARALANDI

Nourtani'nin gündelik olarak çalıştığı maden ocağında bir vagonun çarpması sonucu ağır yaralandığına dair bilgilere de iddianamede yer verildi. İlk müdahalesi yapıldıktan sonra Nourtani'nin ocak dışına çıkarıldığı ve hayatta olduğuna dair ifadeler alındığı belirtildi.

CESEDİ ÜÇ SAAT BOYUNCA ARAÇLA GEZDİRDİLER

Şüphelilerin, cesedi ortadan kaldırmak için battaniyeye sarılarak üç saat boyunca araçla dolaştıkları, akaryakıt istasyonundan benzin aldıkları ve cesedi yakmak için uzak bir yere götürdükleri, ardından cesedi yaktıktan sonra battaniye ve benzin bidonunu farklı noktalara attıkları bilgileri de iddianamede yer aldı.

Zonguldak Afgan Işçi Cinayeti (2)

KÖMÜRLEŞME DERECESİNDE YANIK 

Nourtani'nin ölüm nedeniyle ilgili adli tıp raporunda göğüs, karın ve diz seviyesine kadar kömürleşme derecesinde yanık olduğu, iç organlarda ve kemiklerde kayıplar olduğu ancak kesin ölüm nedeninin belirlenemediği ifade edildi.

Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren maden ocağında tonluk vagon ile kömür naklinin yapılması ve denetlenmemesi nedeniyle işyeri sahipleri olan şüphelilerin asli kusurlu olduğu, Nourtani'nin ise mevzuata göre tali kusurlu olduğu değerlendirildi.

Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon! Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon!

Sanıkların, olayı gizlemek ve kazanç sağladıkları ocağın kapatılmasını engellemek amacıyla Nourtani'yi kasten öldürdükleri iddiasıyla hakim karşısına çıkacakları belirtildi.

İHA

Zonguldak Haberleri