Kozlu ilçesi Ilıksu mevkiindeki termal suyun çıkartılması için süreç başladı. Sondaj yapılması için MTA'dan izin alınacak, istenilen düzeyde sıcaklıkta olması durumunda Kültür ve Turizm Bakanlığına proje hazırlanılacak. Uygun görülürse 2021 yılında çalışmalar başlayacak. 

 

Geçen hafta Kozlu Ilıksu'da termal turizm konusunda yapılabileceklerin ve verimliliğinin tespitine yönelik olarak termal sular konusunda uzman bir ekip ile birlikte Ilıksu'da incelemelerde bulunulmuştu.

 

Bizzat Vali Mustafa Tutulmaz'ın da eşlik ettiği incelemelerden sonra sondaj yapılmasına karar verildi. 

 

Zonguldak’ın ilçesinde dikkat çeken kedi ölümleri! Zonguldak’ın ilçesinde dikkat çeken kedi ölümleri!

Yıllardır şifalı su olarak bilinen ve bazı dönemlerde valilik tarafından termal suyun değerlendirilmesi konusunda girişimlerde bulunulan Kozlu Ilıksu'daki termal suyun rezervini ve sıcaklığını anlamak için MTA'dan sondaj için izin isteneceği öğrenildi. 

İzin alınmasının ardından yapılacak sondajda çıkacak termal suyun içeriğine göre uygun görülürse ödenek ayrılıp 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına proje hazırlanılacak. 

Termal suyun şifalı olup olmamasına ve katma değerine göre yatırım yapılacağı öğrenildi. 

Öte yandan termal suyun 29 derecenin üstünde olması gerektiği belirtilirken yeni geliştirilen sistemle Ilıksu'dan çıkartılacak termal suyun sıcaklığının yükseltilebileceği ifade edildi.