Whatsapp ihbar hattımıza gelen bir ihbar, Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Kabaca köyü muhtarı N. B.'nin, muhtar adaylarının ikametgahlarını hukuka aykırı bir şekilde silerek aileleri köy dışında yaşadıkları halde köyde gösterdiği iddiasını ortaya çıkardı.

Muhtar N. B.'nin rakibi Y. B.'nin muhtar adayı olması nedeniyle rakibinin ailesinin köydeki haklarının gasp edildiği iddia edildi. 

Zonguldak'ta Seçime Illegal Işlemler Iddiası!-1

ADALETSİZ İŞLEMLER!

Muhtar adayı Y. B.'nin mevcut muhtarın karşısına çıktığı için ailelerinin ikametgahlarının silindiğini belirtirken, aynı zamanda köy muhtarının kendi ailesinin tüm üyelerini köyde gösterdiği ve hatta damadının ikametgahını köye aldırdığına dair iddialarda bulundu.

"ADALET MEKANİZMASI İŞLEMİYOR"

Göçükte kalan işçilerin kimlikleri belli oldu! Göçükte kalan işçilerin kimlikleri belli oldu!

Muhtar adayları Y.B, C.P ve M.A tarafından yapılan şikayetlere rağmen Zonguldak Devrek ilçesinde adalet mekanizmasının işlemediği ifade ediliyor. Üstelik ihbar sahibi, diğer muhtar adaylarının da benzer şikayetlerde bulunduğunu ve sorunun çözüme kavuşmadığını belirtiyor. Şikayet eden muhtarların siyasi parti olmadığı gerekçesiyle şikayetleri kabul görmediği iddialar arasında yer alıyor. "Adalet mekanizması işlemiyor" diyen adaylar ve aileleri mağdur olduklarını iddia ediyor.

MUHTAR ADAYLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

 Zonguldak Devrek ilçesinde yaşanan bu iddiaların ardından, muhtar adaylarının başvurularının ve şikayetlerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yetkililerden gelecek açıklamalar ve gelişmeler merakla bekleniyor.

Aybüke Ünal