Zonguldak Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan büyüklükleri 3 bin metrekare ile 30 bin metrekare arasında değişen 40 adet sanayi parselinin satışa çıkarıldığı belirtildi. Talep eden ve uygun şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişilere ön tahsis yapılacağı açıklandı.

Başvuru Şartları ve Belge Talepleri

Ön parsel tahsisi için başvuru yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin belirli belgeleri hazırlamaları gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyenlerin başvuru formu, üretim akış şeması ve açıklama raporu, imza sirküleri vekaletname, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, Ticaret Odası veya Sanayi Odası Kaydı, Vergi Levhası Sureti gibi belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor.

Parsel Tahsis Bedeli ve Ödeme Planı

Ön tahsis bedeli, KDV hariç 1.000,00 TL/m2 olarak belirlenmiş durumda. Ön tahsis yapılan parsellere ait avans mahiyetindeki ön tahsis bedeli, belirli taksitler halinde ödenecek. Ön tahsisin yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde %40, 90 gün içinde %30 ve 180 gün içinde %30'luk kısımlar ödenecek.

Alt Yapı Hizmetleri ve İnşaat Sorumluluğu

Parsel tahsisinden sonra Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılacak alt yapı inşaatları ve hizmetler tamamlandıktan sonra, yapılan ve yapılması öngörülen masraflar dikkate alınarak nihai arsa tahsis bedeli belirlenecek. Alt yapı hizmetleri tamamlanmadan önce ön tahsis yapılan parsellerde fabrika inşaatına başlamak isteyenlerden, ihtiyaç duyulan alt yapı hizmetlerini kendi imkanları ile karşılayacaklarına dair taahhütname alınacak.

Sektör Grubuna Göre Değerlendirme ve Seçim

Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'nin sektör grubu Karma OSB olarak belirlendi. Yatırım tutarı, istihdam, ihracat, yüksek teknoloji, çevre etkileri gibi faktörlere ve sektör grubuna göre değerlendirilecek olan başvurular arasından en uygun talepler belirlenerek, uygun görülen yatırımcılara ön parsel tahsisi yapılacak.

Başvurular 01.03.2024'e Kadar

Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'nde satışa çıkarılan sanayi parselleriyle ilgili başvurular, 01.03.2024 tarihine kadar Devrek TSO Başkanlığı'na yapılabilir. Değerlendirmeler sonucunda tahsis edilen parseller için sözleşme imzalanacak.

Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu... Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu...

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri