Bakan Alparslan Bayraktar imzasıyla verilen 11 Mart 2024 tarihli yanıta göre, Zonguldak'ta dağıtılan kömürlerin, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) iştiraki olan Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri San. Tic. A.Ş'den temin edildiği belirtildi.

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Whatsapp Image 2024 03 22 At 16.35.22 (1)

Yanıtta, 2023 yılında Zonguldak il ve ilçelerine dağıtılmak üzere 11 bin 500 ton kömürün şirketten talep edildiği, temin edilen kömürlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) Başkanlıklarına teslim edildiği ve dağıtımlarının yine Vakıflar tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ancak, temin edilen kömürlerin kalite kontrollerinin yapılması sorumluluğunun Vakıflar tarafından üstlenildiği belirtilirken, Belediyeler ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri'nin de bu denetim faaliyetlerine katılabileceği vurgulandı.

Whatsapp Image 2024 03 22 At 16.35.23

Yanıtta, skandalın yaşanmasında sorumluluğu ve ihmali bulunan kurumlar veya yetkililerin net olarak belirtilmemesi dikkat çekerken, "SYDV tarafından mevzuatta belirtilen kriterlere uygun olmayan kömürlerin TKİ'ye bildirilmesi halinde, kömür değişimlerinin ivedilikle yapıldığı" ifadesine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri