Zonguldak ili, Kdz.Ereğli ilçesi, D-010 karayolu üzerinde bulunan Yumurtakayalıkları mevkiinde geçen eylül ayında yaşanan trajik olay sonucunda, Eylül ayının 9'u 2023 tarihinde arkadaşlarıyla kamp yapmak üzere giden B.C. isimli şahsın cansız bedeni, arkadaşları tarafından Eylül ayının 10'u 2023'te saat 08.30 sıralarında kamp alanının yaklaşık 50-60 metre ilerisinde bulundu.

Yapılan ilk incelemede, şahsın ateşli silahla öldürüldüğü tespit edildi. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Jandarma Dedektifleri, İstihbarat, Siber, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri'nden oluşan bir çalışma grubu oluşturularak olayın aydınlatılması için gerekli çalışmalara başlandı.

Başkan Tahsin Erdem'den 19 Mayıs kutlama mesajı… Başkan Tahsin Erdem'den 19 Mayıs kutlama mesajı…

Yaklaşık altı ay süren saha araştırması, 22.543 araca ait KGYS/PTS, güvenlik kamerası incelemesi ve tanık beyanları sonucunda, olayın işlendiği bölgede K.A. ve M.Ö. isimli şahısların olayın meydana geldiği saatlerde alkol aldıkları tespit edildi. Bu bilgiler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, K.A. ve M.Ö. isimli şahıslar Mart ayının 4'ünde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslarla yapılan görüşme ve alınan ifade beyanında, K.A. isimli şahsın, M.Ö. ile birlikte alkol aldıkları esnada maktul B.C.'ın yanlarına geldiğini ve aralarında çıkan tartışma neticesinde K.A.'nın yanında bulunan ruhsatsız tabanca ile ateş ederek B.C.'yi öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Ayrıca, olayda kullanılan suç aleti olan tabancanın bölgede bulunan dereye atıldığını ifade etti.

Adli makamlara sevk edilen M.Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, K.A. ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri