Emekliler, zamanında maaşlarından taksitle kesilen bireysel tüketici kredisini bankanın sefih davranışları nedeniyle sık sık yaşadıklarını iddia ettiler. 

Sıkıntılı Süreçler ve Promosyon Engelleri

Emekliler, bankanın kredi taksitlerini zamanında kesmediğini ve ardından kendilerini arayarak eksik ödeme yaptıklarını iddia ettiler. Daha sonra ödemeyi yapmak için başka bir Ziraat Bankası şubesine yönlendirildiklerini ancak burada da promosyon alma haklarının ellerinden alındığını belirttiler. Bu durumun, zaten düşük maaş alan emeklileri daha da mağdur ettiğini dile getirdiler.

Emeklilerden Banka Çalışanlarına Uyarı

Zonguldak Belediyesi'nin işini vatandaş yaptı! Zonguldak Belediyesi'nin işini vatandaş yaptı!

Mağdur emekliler, Ziraat Bankası çalışanlarına seslenerek, bu tür uygulamaların devam etmesi durumunda kendilerini daha da zor durumda bırakacaklarını vurguladılar. "Bizler Ziraat Bankası Kilimli Şubesi'nden zamanında maaşımızdan taksitle kesilmek suretiyle bireysel tüketici kredisi almışız. Ancak banka ara sıra kredi taksidini sefihçe kesmiyor. Beş gün sonra emekliyi arayarak, 'Biz senden sefihçe kredi taksidini kesmemişiz. Sen git Zonguldak Soğuksu Ziraat Bankası'na yatır' diyor. Biz de gidip Soğuksu Bankası'na yatırıyoruz, ama bize yine hata yapıyorlar. 'Sen takibe düşmüşsün' bahanesiyle promosyon alamazsın diyerek, zaten düşük maaş alan mağdur emeklileri daha da mağdur etmeye çalışıyorlar. Kilimli Ziraat Bankası çalışanlarının bu emeklilerle ne derdi var? Bu banka çalışanlarının bize kastı ne?" diyen emekliler, "Bizim bu banka çalışanlarına bir nasihatımız var beyler. Bu devran her zaman böyle gitmez. Sizler emeklilere böyle eziyet çektirmeye devam ederseniz, hesap döner, sap döner, sonucu biz de bilemeyiz" diyerek, banka çalışanlarının emeklilere karşı daha insani bir tutum sergilemeleri gerektiğini ifade ettiler.

Promosyonların Hesaplara Yatırılması

Emekliler, banka yetkililerine bir uyarıda bulunarak, promosyonlarının zamanında hesaplarına yatırılmasını istediler. Aksi halde, yaşadıkları sıkıntıların daha da büyüyeceğini belirttiler. Emekliler, bu tür sorunların çözülmesi ve kendilerine daha iyi hizmet verilmesi talebinde bulundular.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri