Özellikle Çayköy'den Zonguldak Devrek güzergahında hizmet veren bir dolmuş şoförü, emeklilerden rasgele ücret talep ederek tepki çekti.

Emekli Maaşı Artışına Rağmen Fahiş Fiyatlar

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan en düşük emekli maaşının sevinci yaşanırken, Zonguldak'ta ilginç bir olay gündeme geldi. Çayköy'den Zonguldak Devrek güzergahında hizmet veren 67 NY plakalı dolmuş minibüs şoförü, emeklilerden tahminen 5 km'lik bir mesafe için 40 TL talep etti. Emekliler, daha önce aynı güzergah için ödedikleri ücretin neden iki katına çıktığını sorgulayarak tepki gösteriyor.

"Daha Birkaç Gün Önce 20 TL İken Şimdi 40 TL, Bu Nasıl Zam?"

Çayköy'den Zonguldak Devrek güzergahında seyahat eden bir emekli, dolmuş şoförünün geçmişte aynı mesafeye 20 TL aldığını hatırlatarak, "Daha birkaç gün önce 20 TL iken şimdi 40 TL, bu nasıl bir zam? Çayköy'den Zonguldak'a 40 TL ödemek akıl alır gibi değil. Mağduriyetimizi dile getirmek adına Devrek Jandarması'na başvurdum." dedi.

 "Şikayetçi Olun, İfade Verin"

Emeklinin başvurusu üzerine Devrek Jandarması olaya müdahale etti. Jandarma, yaşanan fahiş fiyat artışını incelemek üzere Bakacakkadı Jandarma Karakolu'na olayı havale etti. Bakacakkadı Jandarma Karakolu'nun assubayı, mağdur emekliyi arayarak karakola gelerek şikayetçi olmalarını ve ifade vermelerini istedi.

 "Vatandaşı Kim Koruyacak?"

Emekli, jandarma müdahalesinin ardından, "Demek ki vatandaşı koruyacak bir kurum kalmamış. Bu vicdansız esnafa kimse müdahale edemiyor. Jandarma karışamaz, polis karışamaz, maliye karışamaz. Peki, biz vatandaşların mağduriyetini kim koruyacak? Kendi başımıza adaleti sağlamak zorunda mı kalacağız?" diyerek yetkililere çağrıda bulundu ve kendilerine göre adaleti sağlamak için "orman kanunu"nu uygulama önerisinde bulundu.

Kapuz plajını ve Fener’i kim işletecek! Belli oldu Kapuz plajını ve Fener’i kim işletecek! Belli oldu

Aybüke Ünal