Zonguldak’ın baş belası çöp dağı! Zonguldak’ın baş belası çöp dağı!

 

Zonguldak'ta Covid-19 virüsüne yakalanıp günlerdir yattığı Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Yoğun bakımından servise çıkan 47 yaşındaki Muhammet Tanır'ın sağlık durumu iyiye giderken gereken paranın yarısının hayır severler tarafından tedarik edildiği ifade edildi.

 

Yıllar önce anne-babalarını kaybettiklerinden kimseleri olmayan ve sağlıklarının yanı sıra ekonomik durumları da bozulan Muhammet Tanır ve ailesi toparlanmaya çalışıyor.

 

Ablası 56 yaşındaki Havva Tanır da tek başına, yeğeni ve kardeşine bakarak aileyi ayakta tutmaya çalışırken hiç bir geliri olmadan kiralar ve biriken borçları ödemeye çalışıyor.

 

EKONOMİK DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR

Yıllardır çaycılık yaparak kendisi ve çocuğu ile ablalarının geçimini zor sağlayan Muhammet Tanır'ın Covid-19 nedeniyle günlerdir yoğun bakımda makinaya bağımlı kalması ve işyerinin Covid-19 yasakları kapsamında açılamaması nedeniyle ekonomik olarak bitik duruma geldiler.

Muhammet Tanır'ın arkadaşı, "Yıllardır aile ekonomik olarak ayakta durmakta ciddi zorluklar yaşarken şimdi tamamen tükenmiş durumda ve muhtaç durumdalar. Bir yandan alacaklılar bir yandan kira ödeme sorunu. Ailenin borçları bütün bu sağlık sorunları içinde büyük sorun yaşatmakta. Aile muhtaç durumda ve yardımsever insanların Allah rızası için yardımlarını beklemekte. Haber yapıldığından beri, Allah razı olsun, ihtiyacın yaklaşık yarısı karşılandı. Ailenin borçlarını ödeyebilmesi ve toparlanabilmesi için yine daha desteğe ihtiyacı var. Destek verenden de vermeyenden de Allah razı olsun" dedi. 

Yardım etmek isteyenler şu numaralardan ulaşabilir:

05332522711 - Ablası Havva Tanır