Zonguldak'ta Covid-19 virüsüne yakalanıp günlerdir yattığı Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Yoğun bakımında 2 haftadır uyutularak yaşam mücadelesi veren 47 yaşındaki Muhammet Tanır'ın bir ablası üzüntüden şeker komasına girerek dün vefat ederken çocuğu ve ablası hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Yıllar önce anne-babalarını kaybettiklerinden kimseleri olmayan ve sağlıklarının yanı sıra ekonomik durumları da bozulan Muhammet Tanır'ın ablalarından 55 yaşındaki Naime Tanır, kardeşinin durumuna özülüp şeker komasına girerek Ereğli Anadolu Hastanesi yoğun bakımda yatarken dün vefat etti. 

Batı Karadeniz'de lodos uyarısı! Batı Karadeniz'de lodos uyarısı!

Diğer ablası 56 yaşındaki Havva Tanır da tek başına mücadele ederek aileyi ayakta tutmaya çalışıyor.

Eşinden boşanan Muhammet Tanır'ın iki çocuğundan biri eşinde kalırken yanında kalan 14 yaşındaki Ali Faruk Tanır da rahatsızlanıp 2 hafta babasının yattığı BEÜ Hastanesinde Covid-19 tedavisi gördü. Şuan evde karantinada bulunan Ali Faruk'a halası Havva Tanır bakmaya çalışıyor.

 

EKONOMİK DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR

Yıllardır çaycılık yaparak kendisi ve çocuğu ile ablalarının geçimini zor sağlayan Muhammet Tanır'ın Covid-19 nedeniyle günlerdir yoğun bakımda makinaya bağımlı kalması ve işyerinin Covid-19 yasakları kapsamında açılamaması nedeniyle ekonomik olarak bitik duruma geldiler.

Muhammet Tanır'ın arkadaşı, "Yıllardır aile ekonomik olarak ayakta durmakta ciddi zorluklar yaşarken şimdi tamamen tükenmiş durumda ve muhtaç durumdalar. Bir yandan alacaklılar bir yandan kira için ev sahibi sıkıştırmakta. Ailenin borçları bütün bu sağlık sorunları içinde büyük sorun yaşatmakta. Aile muhtaç durumda ve yardımsever insanların Allah rızası için yardımlarını beklemekte" dedi. 

Yardım etmek isteyenler şu numaralardan ulaşabilir:

05332522711 - Nihat bey- arkadaşı

05321560377 - Ablası Havva Tanır