Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde geçen yıl yaşanan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Rıza Akman'ın ölümüyle ilgili dava süreci başladı.

Geçen yıl 27 Ağustos'ta Alaplı ilçesinde Dereler köyü yolu üzerinde meydana gelen olayda, iddialara göre Kasımlı Köyü Muhtarı Muhittin Çağlayan'ın oğlu Rıza Akman Çağlayan ve A.Y. ile birlikte yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavganın ardından Rıza Akman ve yanındakiler olay yerinden ayrıldı.

Tartışmanın Yeniden Alevlenmesi ve Cinayet Anı

Şüpheliler, Rıza Akman ve yakınlarını aramak için yola çıkarak olay yerinden ayrıldı. Rıza Akman'ın aracını durdurup arama çabaları sırasında Mustafa E., Ahmet N., ve diğer şüpheliler, Rıza Akman'ı göğsünden bıçaklayarak ölümüne neden oldu.

Hazırlanan Fezleke ve Cezai Talepler

Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede Mustafa E., Eyüp D., ve Ahmet N. hakkında kasten öldürme suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer şüphelilerin de yardım ve katılımları değerlendirilerek aynı suçlamalarla dava açılması talep edildi.

Hüseyin Ş.'nin yardım ederek kasten öldürme suçlamasıyla yargılanması ve diğer şüphelilerin de kasten öldürme suçlarından yargılanması için Kdz. Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nce dava açılması talep edildi.

Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak

İHA

Zonguldak Haberleri