Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, 2022 Aralık ayında Fikret Bayrak'ın idaresindeki 67 AT 873 plakalı öğrenci servisi, Kilimli'den Çatalağzı istikametine seyir halindeyken uçuruma yuvarlandı. Kazada 18 öğrenci ve sürücü Fikret Bayrak yaralanırken, 15 yaşındaki Büşra Akın hayatını kaybetti.

MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI: SANIKLAR HAKİM KARŞISINDA

Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile taşınan öğrenci servisinin sahibi tutuksuz sanıklar Ramazan Atmaca ve babası Müslüm Atmaca ile kazayı yapan sürücü Fikret Bayrak, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

A W146688 04

"BEN KIZIMI KAYBETTİM" 

Kırmızı Alarm! Tek tek mesaj atıldı Kırmızı Alarm! Tek tek mesaj atıldı

Kazada hayatını kaybeden Büşra Akın'ın annesi Oya Akın, duruşmada duygusal anlar yaşayarak, "Mesleği tamircilik olan bir kişinin arabası neden yıkık dökük. Ben kızımı kaybettim. Gerekenin yapılmasını istiyorum. Ben özlem çekiyorum. Hasret çekiyorum. Bir tane kızım vardı benim" ifadeleriyle gözyaşı döktü. Baba Yücel Akın ise, "Hepsinden şikayetçiyim. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

'ARACIN DEĞİŞMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİLDİ'

Yaralılardan Yiğit Özpamuk'un babası Olcay Özpamuk, mahkemede tanık olarak ifade verdi. Aracın değişmesiyle ilgili okul yönetimine şikayette bulunduklarını ancak sonuç alamayınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek dilekçe verdiklerini belirtti. Özpamuk, "Servisin eski olduğunu, ses çıkardığını söylüyorduk. Ancak okul yönetimi ilgilenmedi" dedi.

SANIKLARIN SAVUNMALARI VE MAHKEMENİN ERTELENMESİ

Sanıkların savunmaları sırasında Fikret Bayrak, sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken, araç sahibi Ramazan Atmaca ise geçmiş döneme ait bir kaza olmadığını belirtti. Mahkeme, dosyadaki eksiklikleri gidermek için duruşmayı 5 Temmuz 2024 tarihine erteledi.

Mahkeme süreci devam ederken, aileler adaletin yerini bulmasını bekliyor.

İHA Zonguldak Haberleri