Zonguldaklı sanatçı Ercan Gönültaş, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nden Muslu Belediye Başkan adayı oldu.

Fiyatları gören dönüp arkasını gitti! Yok artık Fiyatları gören dönüp arkasını gitti! Yok artık

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ercan Gönültaş, "Yeniden Refah Partisi adayı olabilirim ama ben Ak Partililerin, CHPlilerin, MHPlilerin, İYİ Partlilerin, herkesin Belediye Başkanı olmak istiyorum. Herkesi kucaklayan belediyeden her kesimin faydalanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 01 24 At 21.13.43

Ercan Gönültaş adaylığı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"1992'DE DE TEKLİF ALDIM"
"1992 senesinde kasköy köprü başında Butik Ercan isimli mağazamıza Refah Partisi ilçe başkanı geldiler. Bana Muslu belediye başkanı adayı olmamı istediler. Ben nazikçe bu teklifi geri çevirdim. Köyümüzden evli olan Zeki Gürsel abiye teklif edilmesini sundum. O dönemde namazında niyazında olan halim selim bir kişiliğinden dolayı bu teklifi ona sunduk. 1989'da Kasköy Spor Kulübü başkanlığına tüm yönetimin arzu ve isteği kendime bile oy kullanmadan külübe bile gitmeden beni Kasköy Spor Kulübü başkanı seçtiler. Yönetim Metin Mert, İlhami Aslankaya, Turan Adıyaman, Enver Aslankaya, Erdoğan Tan ve Erdal Bilgin ve bir çok dostlarla geldiler seni seçtik dediler kutladılar. Muslu külübü başkanı Tekin Özpoyraz abi idi. Kasköy spor'a elimden ne geldiyse Kasköy Spor a maddi manevi gücümü verdim. Eşofman krampon kros çalışma takımları aklınıza ne geliyorsa. Takım Fenerbahçe Galatasaray gibi takım bir oldu. Maçlara giderken gelirken yaşanan mutluluğu ifade edemem. Kendi gücümle Hakkı Bulut, Behiye Eraksoy, Yadigar Ejder konser düzenledik. Yönetim ve futbolcularımla inanılmaz Çatalağzı Belediye salonunda eğlendik. Son iki maç kala karar aldılar beni başkanlıktan düşürdüler. Külübü borçsuz bir şekilde Amcam oğlu Amcamı Muzaffer Gönültaş'ı kulubün başına getirdiler. Bundan memnunluk duydum. Çünkü hem kahve çalıştırıyordum hemde Butik çalıştırıyordum yoruluyordum. Değişen bir şey olmadı. Neticesinde ben veya amcam, Erdoğan Tan benim samimi görüştüğüm arkadaşımdır. İnternette hakkımda olumsuz fikrini yazmış bir defa neden yazdın demedim. Benim ne yaptığımı yönetim biliyor kendisi biliyor Allah'ta biliyor bende biliyorum. O yazıyı hak etmediğimi biliyorum. O yazdığından mutlu ise mutlu olsun. O benim canım arkadaşım. Zaman zaman konuşup dertleşiyoruz. Siyasi olarak o bana fikrini sunuyor ben de ona. Siyasi düşüncemiz farklı olabilir bu doğaldır. Ama birbirimize olan gönül birliğimiz tamdır.  Beni nasıl görmek istiyorsa insanlar işine geldiği gibi görecek bunu biliyorum."

"KİMSEYİ DÜZELTEMEM AMA KENDİMİ DÜZELTEBİLİRİM"
"Ben bir basın mensubuyum. Ulusal kanalda program sunan birisiyim. Kendi bölgem hariç bana dil uzatanın dilini edebi dilimle veya konuşmalarımla koparırım o dili. Biliyorsunuz ki statüsü ne olursa olsun bunuda yapmaktayım. Çok cana yakın çok şeker bir adamım ama yanlışa eyvallahım olmaz olmadı da. Muslu halkıma inanılmaz özlemim hasretim liyakatım özverim ve vefalı oluşum var. Oradan birisi vefat ettiğinde ağlıyorum. Çok duygusalım. Muslu'dan kim vefat ediyorsa akşam yasin i şerif okuyup dua ediyorum. İsim yazmak istemiyorum. Bu zaman a kadar kim öldü ise akşama kuran okuyup dua ediyorum. Yıllardır hep böyle. Hiç kopmadım ki Muslu'dan. Hayatımın en genç başarılı sıfır araba almak nasip oldu. Sevilmenin, onerize edilmenin, saygıyı, sevgiyi, mutluluğu, bölgeye ait olmayı orada tattım. Ben kendimi Muslu Kasköy'de var ettim. Sonra Kocaeli 2 mağaza sahibi oldum. 10 sene yaşadım. Uzakdoğu sanatları ile ilgilendim. Mağazanın ismi Butik Bruce Lee idi. 2003 te Zeki Gürsel, Vedat Gönültaş ile damadına ziyarete geldi. Zeki abi bana yine kaybettik dedi. Gel Muslu'ya aday ol dedi. Ben Kocaeli'de Türkiye Gazetesinde Yeni Şafak ve Akit Gazetelerine haber yapıyordum. Kocaeli TV ve 41 TV de her akşam haberlerde kostümü benden alırlardı. Haber sonrası kostüm Butik Bruce Lee yazardı. Yıllardır para akıyordu adeta ama Muslu'ya olan hasretimi dindiremiyordum. Orman Bakanı Osman Pepe bir mektup yazıp valiye ver sana sahip çıksın dedi. O zaman Yavuz Erkmen vali idi. Osman Pepe'nin kayınçosu Celil Uzun Ak Parti İl Başkanı idi. Geldim Muslu'da mağaza açtım. Açılışa valilik adına Hayriye Göktaş geldi. Mağazama gelmeyen kalmadı. Her zaman her daim yanında olduğum Zeki abi gelmedi. Benden önce aday oldu. Aday olmayacağım dediği halde oldu. Gittim beldeye aday mı oldun dedim, evet dedi, Vay dedim. Hayırlı olsun dedim çıktım. Aday olmadım bu sefer Kocaeli'ne değil İstanbul a gittim. 10 sene eğitimle uğraştım kendimi geliştirmekle bu arada Anadolu üniversitesi Radyo ve Televizyon programcılığı okudum. Müjdat Gezen sanat merkezinden Tyatro eğitim aldım 8 ay sürdü. Belgemi aldım. Dizilerden çok teklif aldım. Hep bir yerlere yama olmaktan başka bir şey olmadı. Ali Sunal ile tanıştım Güldür Güldür'e gel dedi gitmedim. Bir çok galalarda karşılaştık yine dedi yine gitmedim. Absürt sanatı sevmiyorum. Kendi televizyon programlarımı sunmaya başladım bunlar beni daha çok mutlu eden tanıtım programları daha gerçekci daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Köpük suyu gibi yok olacak işlerle değil. Allah razı olsun dedirtecek işlerle uğraşmam gerektiğini düşünüyorum."

"TAM GİTME PLANLARI YAPARKEN ADAY OLDUM"
"2019 seçiminde yine AK Parti Muslu belediye başkanlığına aday adayı oldum fakat onaylanmadık. Murat Kabuk kardeşime hayırlı olsun dedik beni encümen yazarmısın dedim, yok abi dedi. Peki dedim kahvehaneyi kendisine bıraktım. Döndüm İstanbul'a yine tanıtımlara devam ettim. Doğuyu çok merak ediyordum. İran'dan beni izleyen dostlarım beni İran'a davet ettiler. Önce Van'a geldim hayran kaldım. Hem şehre, hemde insanlarına. Hakkari'ye gittim, Kars'a gittim, Ardahan'a, ığdır'a Erzurum'a ve Diyarbakır'a gittim. Doyamadım. Muslu'ya doyamadığım gibi. Oradan İran ve 2 senedir Azerbaycan'dayım. Televizyonda programcısı nerede olur? Televizyon da olur. Programlara katıldım o kadar çok beni sevdiler ki anlatamam. 50 şarkı eseri yaptım. Tekrar gitme planları yaparken beni CHP nin adayı Rıfat Kabadayı'nın yeğeni Ahmet Doruk aradı. Yeniden Refah Partisi İl yönetiminde olduğunu belirtti. Abi biz seni Muşlu belediye başkanı adayı olmanı istiyoruz dedi. Abi bizi kırma İl Başkanı Nejdet Sarı'nın selamı var dedi. Oysa 15 gün öncesi Zonguldak yeni camide yatsı namazından sonra tokalaştık. Van'da fatih Erbakan'ı çekip yayınladım, çok güzel projeleri var. İnanılmaz bir potansiyel olduğunu söyledim. Ayak üstü selamlaştık ayrıldık. Adaylık gibi hiç bir düşüncem olmadı. Ama Ahmet Doruk kardeşim o kadar mütevazi kendini geliştirmiş nazik kibar kanıma canıma girdi. 1992'de nazikçe Refah partisinden gelen teklifi Zeki Gürsel abiye getirmesini istedim. 1991 de Kocaeli'ne ziyarete gitmiştim kafamda Kocaeli'ye gitme programım vardı. Ben doğrusunu yaptığımı düşünüyorum. Daha verimli daha donanımli daha bilgili çevresi olan biri olarak Muslu'ya aday olmak en doğrusu buydu."

"HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM"
"Benim hedefim, Yeniden Refah Partisi adayı olabilirim ama ben Ak Partili, CHPlilerin, MHPlilerin, İYİ Partililerin, herkesin Belediye Başkanı olmak istiyorum. Herkesi kucaklayan belediyeden her kesimin faydalanmasını istiyorum. Muslu'da bir Televizyon programcısı olarak bir defa onerize olamadık. Benim Belediye Başkanlığımda kimse siyasi tercihinden dolayı ötelenmeyecek. Muslu'da her bir insanımızın belediye başkanı olmak en büyük hedefim. Bitsin bu ayrımcılık, bu baskıcı sistem, bizden sizden davranışları mide bulandırıcı, insani  davranışlar değil, Sevgi odaklı herkesin belediye başkanı olmak varken bana oy verdin vermedin kavgası sınırları bitsin istiyorum. Belediye herkesin. Bir siyasi parti nin güdüsünde olmamalı, Eren Enerji bir partinin hizmetinde olmaz. Herkesin hizmetinde olur. Muslu beldesinde yaşayanlar herkesin orada çalışma hakkı var. Bu hakkı Belediye Başkanı'nın insafiyetinde olmamalı. Ben bu sistemi kaldırmak için adayım. İnsanları oy pusulası görmek çok ayıp. Bana oy versin vermesin Muslu'da yaşayan herkese iş imkanı bulmak belediye başkanının asıl görevidir. Muslu'da herkesin bir plan ve projesi olabilir bu plan projeleri hayata geçirmek için orada yaşayan insanlarımıza sahip çıkmak bir görevdir. Bunu insanlığa fayda göstermenin en hayırlısı olmak ayetine Mazhar olmaktır. Allah ayetinde insanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır der. Bu ayete ziyadesiyle içine sindirmiş bir müslümanım ben. Bunu mevlanın emir olduğunu bildiğim için büyük bir aşkla arzu ve isteğim ile gerçekleştirmek benim ibadetim. Adaylığım Muslu'ya, Zonguldak a ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini cenabı mevlamdan niyaz ediyorum. Mevlam beni musluya hizmetkar eylesin. İnsanımızın yüzü gülsün endişe kaygı korku kalksın cehennem zebanisi gibi üzerimize gelen ayrıştırmadan bizleri mevlam çıkarsın. Allah'tan başka kimseye el açmak, yalvarmak olmaz."

"BENİM BAŞKANLIĞIMDA BİRİSİNİN BANA YALVARMASINDAN HAYA EDERİM"
Benim başkanlığımda birisinin bana yalvarmasından haya ederim. Ben neyim ki bana yalvarsın. Ben nefsimi egomu ayaklarımın altına yıllar öncesi aldım. Muslu'ya kendimi laik görmesem asla aday olmazdım. Müsade edin tatlı dilimle güzel yüreğimle sizleri sevmeme izin verin. Bende zıtlık pis fikirler yok. Muslu'da en rahat belediye başkanı adayı beni bulacaksınız. Muslu'nun değerleri olan tüm siyasi parti adaylarına Fırat Kabadayı  Caner Baydar, Volkan Aslankaya ve aday olacak diğer kardeşlerime başarılar diliyorum. Ayrıca muhtar adaylarımıza aynı mesafede davranacağımı ve kendilerine başarılar diliyorum. bu kardeşlerimle asla muhalefet yapmayacağım her gördüğüm onları kucaklayıp bağrıma basacağım. Muslu Belediye Başkanlığı geçici bir hizmet aracıdır. Ama gönül bağımız baki olsun istiyorum. Muslu nun yeni yetişmiş gençliğini tanımak onlarla hasbihal etmek bana inanılmaz mutlu edecektir. Beni televizyon programlarından uzaktan tanıdılar belki ama ben onları tanıma fırsatını bulamadım. İnşallah onlar ile tanışma görüşme imkanım olacak işim gereği hep İstanbul'da kaldık bu özlemi bu sayede gidermiş tanımış olacağız." 

"ASLA ÖTELEYEREK SİYASET YAPMAYACAĞIZ"
"Asla kirleyerek öteleyerek siyaset yapmayacağız. Hepimiz birbirlerimizle hısım akrabayız. Birisi kazanacak birileri kaybedecek bu gerçeği bilmemiz lazım. Benim derdim herkesi kucaklamak gönüllerini hal ve hatırlarını ve sorunlarını dinlemek.

Uzun yazdım biliyorum. Muslu hikayem uzundu. 
Muslu beldesinde size en yakın sizi gerçekten anlayacak oy pusulası gibi görmeyen insan olarak size değer kıymet verecek başkanı seçmenizi arz ve talep ediyorum. Tüm içtenliğimle her bir muslulu hemşerilerime sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum. Ben gittiğim yeri gönülleri feht etmememin mümkünü yok. Cumanız mübarek olsun mevlam yâr ve yardımcınız olsun. Yardımcımız olsun inşallah."